BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Kia e-Niro

KIA Niro er et af de nyere indslag i det store og brede produktprogram, som KIA står for i dag. Et program, som rummer alt fra små mikrobiler over SUV-køretøjer, crossover-modeller og familiebiler til rendyrkede hybrid- og elbiler. Netop det sidste er indbegrebet af KIA Niro, for den kompakte crossover kan i leveres både som plugin-hybrid (PHEV), hybrid (HEV) og ren elbil.

I den elektriske udgave hedder modellen faktisk KIA e-Niro. Netop KIA e-Niro kom på banen som den sidste af trekløveret, og fælles for alle tre modeller er, at der er tale om solide, velkørende og ganske innovative bilmodeller, som gør hver eneste meter på motorvejen til en oplevelse.

KIA Niro blev i første omgang introduceret i HEV-udgaven, hvilket skete i løbet af 2016. Siden kom PHEV-version til, og i begyndelsen af 2019 gjorde KIA e-Niro sin entre på et bilmarked, der i stigende grad efterspørger fuldt ud elektriske biler i den mere ordinære ende af skalaen. Og bortset fra, at der faktisk ikke er særligt meget ordinært over KIA E-Niro, så har danskerne taget elbilen med den lange rækkevidde og lave indgangspris til sig.

Således blev KIA e-Niro en øjeblikkelig succes, og den blev hurtigt blandt de absolut bedst sælgende elbiler på det danske marked. Som alle andre KIA-modeller leveres KIA Niro og KIA e-Niro med markedets ubetinget bedste garantiordning, der er lig med en syvårig fabriksgaranti.

Anmeldelse af Kia e-Niro fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

Kia e-Niro er en ren elbil som i den grad sætter strøm til alle de kvaliteter, der følger med en elbil. Nu er den kommet i et facelift med forbedret design og meget bedre ladetid. 

Kia e-Niro siger ikke en lyd, og det gør den til en helt fantastisk fornemmelse at køre rundt i. Samtidig er den rummelig og fyldt med udstyr.

To batterier - tre udstyrsversioner

E-niro fås i to batteriversioner. Den mindste udgave Vision, hvor du får et 39 kW batteri med en rækkevidde på ca. 289 km. Eller den større Comfort med et 64 kW batteri og en rækkevidde på ca 455 km. Denne kan du også få i det endnu højere udstyrsniveau Advance hvor du topper op med udstyr som Fuld LED-forlygter, krom detaljer og håndtag, trådløs mobilopladning, parkeringssensor foran og varme i bagsæderne.


Interiøret i Kia e-Niro er stilrent. I faceliftet er skærmen endnu mere integreret i bilen. Foto: Bilguiden

Allerede i Vision er e-Niro dog utrolig godt udstyret med blandt andet adaptiv fartpilot, LED-positionslys, dellæder-sæder, bakkamera og stor 8" touchskærm. Derudover er vigtigt sikkerhedsudstyr som nødbremse med fodgængerregistrering og vejbaneassistent standard. 

I mellemste udstyrsniveau Comfort får du ekstra udstyr som parkeringsensor bag, varme i rattet, større 10,25" skærm med navigation og en særlig varmepumpe, så kabinen kan varmes op om vinteren, uden at det har større indvirkning på rækkevidden. Eneste udstyr du må give afkald på er anhængertrækket som ikke kan fås til e-Niro. 

Uanset udstyrsmodel og batteri yder Kia som altid hele 7 års garanti eller op til 150.000 km. 


E-Niros ydre er ikke markant anderledes end forgængerens. Især tågelygterne er anderledes. Foto: Bilguiden

Facelift med forbedringer

E-Niros facelift betyder udover nogle designmæssige opgraderinger - blandt andet smartere tågelygter - en væsentlig forbedring af lademulighederne. E-Niro lader således på alle tre faser og kan trække den fulde effekt på 11 kW fra en ladeboks. Det giver en opladningstid fra 0-100 procent på ca. seks timer. Det er næsten tre gange hurtigere end den tidligere udgave. Med bilen følger en gratis ladeboks fra Clever, såfremt du vælger et elabonnement hos dem.


Kia e-Niro er en SUV der bejler til danskerne med eftertragtede kvaliteter som hævet indstigning og udsyn. Foto: Bilguiden

Mulighed for store besparelser

I det hele taget betyder det at købe en ren elbil besparelser på både brændstof og service, og det er værd at regne med i det samlede regnestykke, inden du afskriver en elbil som e-Niro, fordi den er en smule dyrere.
Hvis du fx ejer et solcelleanlæg eller benytter dig af refusionsordningerne på strøm, er det lige nu også endnu mere favorabelt at være elbilist. 

Synes du 455 km lyder som for lidt, så overvej lige en ekstra gang, hvor tit du har behov for mere, og om du så ikke kan overleve en mindre opladning på vejen.


Kia e-Niros bagagerum er hæderligt, men du skal være kreativ for at få plads til den store barnevogn. Foto: Bilguiden


Der er rigtig fint med bagsædeplads i e-Niro. Pga. batteriet er bunden på bilen dog høj hvilket resulterer i en lidt skrå siddeposition med benene. Foto: Bilguiden 

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Kia e-Niro er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Bag rattet i Kia e-Niro møder man en veludstyret førerplads med næsten alt, hvad hjertet kan begære."
  • "Kia e-Niro med det store batteri er en velvoksen elbil og samtidig et rullende bevis på, at elbilen er blevet voksen og moden til daglig brug for en familie. Reelt har e-Niro kun ganske få svagheder."
  • "Den populære elbil Kia e-Niro har fået et facelift, der er svært at se, men som alligevel har stor betydning. Elbilen med brugbar rækkevidde til en overkommelig pris giver nu endnu mere mening."
    Der gives ikke score