Renault Arkana Forfra Lowres

VIDEOTEST: Renault Arkana er kommet til Danmark

Bilguiden har set nærmere på den helt nye Renault Arkana, der nu kan købes i Danmark. Modellen er dog ikke helt ny og har eksisteret i Rusland i to år. Nu får modellen med hybridmotor en chance hos danskerne.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Se bilguidens gennemgang af Renault Arkana her.

Renault kalder selv Arkana for en SUV Coupé. Og designet er da også set før om end i noget dyrere biler. Det har da også noget mere eksklusivt over sig og en størrelse, som Renault mener har en plads på det danske marked.

Arkana er faktisk bygget på den samme platform som nyeste Clio og Captur.

En anden ting Arkana har til fælles med Clio og Captur er designelementer som C-shape lygterne og interiøret hvor rigtig meget går igen fra søsterbilerne.

Bilguiden Arkana Siden

Arkanas design kan nærmest beskrives som en forhøjet Sedan. Det er dog en hatchback med 5 døre. Foto: bilguiden

Hybridmotor men ikke plug-in

Arkana følger tidsånden og fås ikke som diesel eller med manuelt gear men derimod en benzinudgave med 140 hk og automatgear eller som hybrid.

E-tech motoren på 145 hk gør det dog ikke til nogen mærkbart kvik bil, men den har rigeligt med acceleration til de flestes behov. Vælger du en E-TECH må du slippe lidt flere penge men får til gengæld en bedre brændstoføkonomi, da den kører godt 3 km længere på literen (20,9 km/l) end den rene benzinudgave.

Arkana fås ikke som Plug-in hybrid som Megane og Captur. Samtidig er anhængervægten brgrænset til 900 kg i benzinudgaven og 760 kg for hybridudgaven, så nogen campingtrækker bliver det aldrig.

Læs meget mere om den nye Renault Arkana 278.990 kr.

Er du interesseret i den nye Arkana, så kan du læse meget mere om dens udstyrsversioner og priser her.

Der tages forbehold for prisændringer.
Arkana koster fra
Bilguiden Arkana Bagfra

Baglygterne på Arkana er at forveksle med lygterne i Megane. Foto: bilguiden

Masser af udstyr

Hvor Arkana må undvære muligheden for plug-in hybrid-motoren er den til gengæld veludstyret. I den billigste udgave Zen får du udstyr som fuld LED-lygter, parkeringssensor for og bag, 7” skærm med mobilopkobling og 17” alufælge. Sikkerheden er der heller ikke slækket på med standardudstyr som aktiv nødbremse, nødopkald og skiltegenkendelse.

Går man et udstyrsniveau op, får man blandt andet adaptiv fartpilot, advarsel ved blinde vinkler, digital førerskærm, større touchskærm, bakkamera, trådløs mobilopladning og 18” fælge.

Og så kan du gå hele vejen til R.S. LINE som i denne video, med blandt andet elektriske Alcantara lædersæder, trådløs opladning af telefon og håndfri parkering med parkeringssensorer på siderne.

Bilguiden Arkana Safety

Vælger du R.S. LINE får du parkeringssensorer på siderne og håndfri parkering. Dette kan også tilkøbes til Intens-versionen. Foto: bilguiden

Større end Kadjar

Selvom Renault Arkana har samme platform som Clio, så er den otte centimeter længere end Renault Kadjar og tre centimeter bredere.

Og selvom Arkanas bagagerum på grund af dens Coupé-form ikke er helt så højt, så rummer det faktisk 40 liter mere end Kadjars (I alt 480 liter i E-TECH-udgaven).

Så selvom de fleste danskere er tilbøjelige til at vælge det sikre valg i form af en stationcar eller SUV, så byder vi Arkana velkommen til Danmark som et friskt designpust med gedigne køreegenskaber.

Bilguiden Arkana Bagsaede

Der kan sagtens sidde to voksne på bagsædet og pladsen over hovedet er acceptabel. Foto: bilguiden

Bilguiden Arkana Bagagerum

Bagagerummet i Arkana har en bundplade, der kan fjernes, og så rummer bagagerummet hele 480 liter. Foto: bilguiden

Læs flere nyheder om biler

Bilmagasin