Mazda Cx60 Siden

VIDEOTEST: Mazda CX-60 plug-in hybrid

Mazda CX-60 er mærkets første plug-in hybrid med en elektrisk rækkevidde op til 63 km som skal tage kampen op konkurrenter fra premium-mærkerne Volvo, BMW og Audi. Bilguiden har gennemgået bilen fra A-Z.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

VIDEO: Se hele bilguidens gennemgang af Mazda CX-60

CX-60 er Mazdas første plug-in hybrid. Den er udviklet som baghjulstrækker og kommer senere også med dieselmotor. I plug-in hybridudgaven, som må ventes at blive det foretrukne valg herhjemme, er den heldigvis født med permanent firehjulstræk.

CX-60 er en stor, tung og høj SUV og det betyder også, at den opgivne elektriske rækkevidde på 63 km hurtigt mindskes, hvis du kører friskt til og batteriet løber tør. Ved vores friske testtur på 80 km i Normal-køreprogram, hvor CX-60 selv veksler mellem ren elektrisk og benzindrift, brugte CX-60 ifølge kørecomputeren ca. 3,5 liter benzin per 100 kilometer (28+ km/l). 

Mazda Cx60 Forfra

Mazda CX-60 er en voksen SUV med en længde på 475 cm. Foto: Bilguiden

Stort bagagerum påvirker bagsædepladsen

CX-60 er både længere og tungere end for eksempel Ford Kuga og Kia Sportage. Alligevel matcher bagagerummet med de 570 liter nogenlunde de billigere alternativer.

Men CX-60 er noget dyrere og Mazda vil da også hellere bejle til konkurrenter som Volvo XC60, BMX X3 og Audi Q5. Selvom den kun er få centimeter længere slår den konkurrenterne ret markant med over 100 liter mere plads bagi.

På bagsæderne sidder man virkelig godt, men man kan samtidig godt mærke, at den markante forende og motorhjelm udgør en stor del af længden. Med andre ord er der i CX-60 brugt mere plads på bagagerum og et lækkert og robust interiør og design - og det påvirker altså især benpladsen bagi, hvor langbenede passagerer vil støde mod bagenden af de ellers lækre og bløde forsæder.

Mazda Cx60 Bagsaede

Med 186 cm har man fortsat nogle centimers luft foran knæene. Foto: Bilguiden

Er du interesseret i en Mazda CX-60? 466.000 kr.

Du kan booke en prøvetur og se Mazda CX-60 med egne øjne hos Bjarne Nielsen.

Der tages forbehold for eventuelle prisændringer.
Priser fra
Mazda Cx60 Bagagerum

Bagagerummet i CX-60 rummer 570 liter. Der er et lille ekstra rum til ladekabler under bundpladen. Foto: Bilguiden

Sort eller hvidt interiør og masser af udstyr 

Standardudstyret i indgangsmodellen CX-60 Exclusive-Line tæller blandt andet 20” alufælge, fuld led-forlygter, nøglefri betjening, varme i rattet, tyverialarm, 2-zonet klimaanlæg, 12” instrumentskærm og infotainmentskærm med trådløs Apple Carplay/android auto, head up display og sikkerhedsudstyr som vognbaneassistent med alarm, skiltegenkendelse, træthedsalarm, automatisk nødbremse, parkeringssensor for og bag med bakkamera, og blindvinkelalarm.

Herefter kan du vælge mellem de japansk-inspirerede udstyrsvarianter Homura og Takumi. Det er dog ikke udstyr i klassisk forstand som adskiller disse men derimod design og interiørdetaljer. Homura har således sort læderinteriør og sølvdetaljer, mens Takumi udelukkende fås med interiør i hvidt Nappa-læder og japanske tekstiler og med træpaneler på dørsider og i midterkonsollen.

Mazda CX-60 er udadtil en af de største i sin klasse og tager altså kampen op med en række både billigere og dyrere plug-in hybrider på markedet. Og selvom den ikke vinder på alle punkter, så står den med mængden af udstyr og den høje interiørkvalitet skarpt i feltet og fortjener en prøvetur.

Mazda Cx60 Interior

Interiøret i Takumi er helt sit eget med mange lækre og flotte detaljer. Er du ikke til hvidt interiør, skal du blot vælge Homura. Foto: Bilguiden

Mazda Cx60 Bagfra

Mazda CX-60 med anhængertræk må trække hele 2500 kg på krogen. Foto: Bilguiden

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin