UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Årets bil 2019

World Car of the Year - Årets Bil i Verden - lyder jo som lidt af en titel, og efterhånden er den blot 15 år gamle bilkåring da også blevet ganske eftertragtet, selv om den endnu ikke har samme omdømme som eksempelvis den europæiske Car of the Year-kåring. 

Nu er nedtællingen til World Car of the Year-finalen, der finder sted i forbindelse med den internationale biludstilling i New York i næste måned.

En jury bestående af 86 fremtrædende motorjournalister har foretaget en hemmelig afstemning, og har dermed valgt tre bilmodeller ud i hver af de fem kategorier.

Ud over selve hovedkategorien - altså "World Car of the Year" - skal der også kåres vindere i kategorierne: "World Luxury Car", "World Performance Car", "World Urban Car" og "World Car Design of the Year".

Porsche ligger klart i spidsen

Altså er der ialt valgt 15 bilmodeller ud - og heraf tegner Porsche sig for hele seks nomineringer - med Porsche Taycan som den mest nominerede model overhovedet med tre styk.

Kia Telluride 2020 1600 10KIA Telluride - der her ses i flere forskellige udgaver - er nomineret til WCOTY-kåringen. Foto: KIA

Mazda er det næstmest nominerede bilmærke med tre styk, mens KIA følger godt trop med to nomineringer.

Det er i øvrigt helt sikkert, at hovedkåringen går til enten KIA eller Mazda, da de leverer samtlige modeller til "World Car of the Year"-kategorien.

Syv mærker om 15 nomineringer 

Det er de to velkendte japanske modeller Mazda CX-30 og Mazda3, som også kan erhverves på det danske marked - og så er det KIA Telluride.

Telluride-modellen gør sig primært på det amerikanske marked og er et vogntøj, der størrelsesmæssigt ligger over KIA Sorento.

Man kan finde meget mere information om kåringen og historikken bag her.

Her er de nominerede modeller

World Car of the Year:

Kia Telluride / Mazda CX-30 / Mazda3

World Luxury Car:

Mercedes Benz EQC / Porsche 911 / Porsche Taycan

World Performance Car:

Porsche 718 Spyder - Cayman GT4 / Porsche 911 / Porsche Taycan

World Urban Car

Kia Soul EV / Mini Electric / Volkswagen T-Cross

World Car Design of the Year

Mazda3 / Peugeot 208 / Porsche Taycan

Den lange vej til finalen

Vejen til World Car of the Year rundes af med en stor prisoverrækkelse og pressekonference, som samtidig markerer åbningen af New York International Auto Show.

Mercedes Benz EQC 2020 1600 33Denne Mercedes-Benz EQT er ligeledes nomineret til en af de fine priser ved WCOTY. Foto: Mercedes-Benz

Det foregår den 8. april 2020 - og samtlige vindere i alle kategorier bliver offentliggjort på dette tidspunkt.

Blandt de modeller, der tidligere har vundet kåringen, er Jaguar i-Pace (2019), Volvo XC60 (2018) og Jaguar F-Pace (2017). Hele listen over vindere kan findes her.