Skoda Enyaq er Årets Brugtbil 2024

Skoda Enyaq er kåret Årets Brugtbil 2024 i Danmark. Ford Kuga blev nummer fem.

Mette Munk Nielsen
·
Årets Brugtbil 2024 Skoda Enyaq

Det er tredje gang i træk, at en elbil vinder prisen som Årets Brugtbil i Danmark. I år blev det den populære Skoda Enyaq, som vandt overbevisende, mens Ford Kuga blev nummer fem.

Nye og brugte elbiler er i høj kurs hos danskerne, og det er de også, da Årets Brugtbil 2024 skulle kåres. Det blev i år Skoda Enyaq, som løb med prisen foran de øvrige finalister - Cupra Born, Skoda Octavia, Volkswagen ID.4 og Ford Kuga.

Juryen bag kåringen består af 18 medlemmer, hvoraf ni havde Enyaq på førstepladsen. Derudover er der også brugerstemmer fra Bilbasen. Sammenlagt gav det resultatet:

  1. Skoda Enyaq - 200 point
  2. Cupra Born - 170 point
  3. Skoda Octaiva - 85 point
  4. Volkswagen ID.4 - 80 point
  5. Ford Kuga - 5 point

Der var også masser af rosende ord fra et af jurymedlemmerne:

- Škoda Enyaq er for mig den mest veludførte SUV fra Volkswagen-gruppen. Den har god indretning og god ladehastighed, og rækkevidden er tilstrækkelig for de fleste. Derudover virker bilens assistentsystemer godt, og der er mulighed for adaptive LED-forlygter, som fungerer glimrende for en bil i Enyaqs klasse, siger Yasser Abaiji, jurymedlem og teknisk konsulent hos FDM.

Årets Brugtbil 2024 Feltet

Det var nogle skarpe konkurrenter, som Skoda Enyaq var oppe mod. Her ses finalefeltet. Foto: Skoda

Fire andre gode bud på en brugt bil

Selvom Skoda Enyaq vandt ret overbevisende, så er de øvrige fire biler i feltet også gode køb. Sådan lyder det fra FDM, der har to jurymedlemmer med til kåringen. 

Cupra Born er bygget på samme platform som Enyaq, men er mindre og næsten identisk med ID.3. FDM vurderer dog, at kvalitetsfornemmelsen er højere i kabinen, og designet er mere ungt. 

Skoda Octavia fik en flot tredjeplads og er en velfungerende familiebil med både benzin-, diesel- og plug-in hybridmotorer. 

Volkswagen ID.4 fik en fjerdeplads og minder på mange måder om Enyaq. Den er dog faktisk billigere og har mere udstyr, men her er det måske design, der trækker Enyaq op.

Ford Kuga fik femtepladsen, og juryen havde mest bilen med som et godt tip end det bedste valg. Ford Kuga har længe været den mest solgte plug-in hybrid i Danmark, og den står prismæssigt virkelig skarpt på brugtbilsmarkedet.

Škoda Enyaq er for mig den mest veludførte SUV fra Volkswagen-gruppen.

- Yasser Abaiji, jurymedlem og teknisk konsulent hos FDM.
Ford Kuga Graphite Tech 2023 Fra Siden

Ford Kuga fik en femteplads i afstemningen og betegnes som et godt tip fra juryens side. Foto: Ford

Se vores test

Skoda Enyaq oppe mod Tesla Model Y

Bilguiden har set nærmere på de fem meste populære elbiler, og her var Skoda Enyaq naturligvis i blandt.

Du kan se alle videoer på vores YouTube-kanal Bilguiden. 

Find Bilguiden

Skoda er stolte over endnu en titel til Enyaq

Der er stor stolthed hos Skoda over, at Enyaq har vundet titlen, og der er tale om en mere til samlingen:

- Vi er superstolte over, at Enyaq er Årets Brugtbil 2024. Enyaq har været både årets mest solgte elbil, årets familiebil og årets firmabil. Nu vinder Enyaq den måske vigtigste kåring af dem alle, for Årets Brugtbil understreger, at danskerne kan være helt trygge og gør et godt køb, når de vælger Enyaq, siger Thomas Bruun, administrerende direktør for Škoda Danmark.

Brugte Skoda Enyaq

Alle Enyaq

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder