Kia

Det kan godt være, at de mange elektriske løbehjul, der har indtaget gågade og cykelstier i de større danske byer, som udgangspunkt er en torn i øjet på flertallet. Men noget tyder på, at det hippe transportmiddel er kommet for at blive. Nu barsler KIA med en ny idé inden for det felt.

 

KIA-koncernen har udviklet en ny prototype på et elektrisk løbehjul, som bygger på det oprindelige koncept, der blev præsenteret på en stor messe forrige år.

Modellen har baghjulstræk, et meget effektivt litium-batteri og stilfulde for- og baglygter. Det skriver den danske KIA-importør i en pressemeddelelse.

Kia Stinger GTS 2020 1600 01Forestil at parkere din sprøde KIA Stinger på SuperBrugsens p-plads, for derefter at folde et elektrisk KIA-løbehjul ud og fortsætte turen derpå... Jo, hvorfor egentlig ikke? PR-foto

Med integration af det nye koncept i fremtidige KIA-modeller, bliver det muligt at gennemføre målet om "nul-emission-mobilitet" - altså ingen udledning - fra første til sidste kilometer af pendlerturen.

Nøglen til stabilitet og sikkerhed

Når løbehjulet er monteret på bilen, oplades det automatisk ved hjælp af elektricitet, der produceres under kørslen, hvilket sikrer, at brugeren kan afslutte sin transport problemfrit.

Løbehjulets baghjulstræk er nøglen til en øget sikkerhed og stabilitet, da det placerer vægten bagerst.

Derudover har koncernens ingeniører tilføjet affjedring af forhjulet for at give en mere jævn kørsel selv på ujævne underlag.

Livet skal være let og underholdende

DongJin Hyun, som er leder af koncernens Robotics Team, udtaler:

- Dette er et integreret personligt løbehjul, der kan blive aktuel i fremtidige bilmodeller fra KIA. Vi ønsker at gøre vores kunders liv så let og underholdende som muligt. Vores elektriske løbehjul gør de første og sidste kilometer af pendlingen til en leg, samtidig med at det hjælper med at reducere overbelastning og emissioner i centrum af byerne.

Den seneste version af KIAs elektriske løbehjul har et 10,5 Ah litium-batteri, som giver en tophastighed på 20 kilometer i timen. Og har en rækkevidde på omkring 20 kilometer på en enkelt opladning.

Praktisk og kompakt at tage med

Med en vægt på 7,7 kilo samt et unikt foldbart design er løbehjulet praktisk og kompakt at have med. Brugervenligheden forbedres yderligere af en digital skærm, der viser batteristatus og hastighed.

Det nye løbehjul egner sig også til kørsel om aftenen, da det er udstyret med to stilfulde LED-forlygter og to baglygter.

Teamet bag det nye koncept planlægger allerede at udvikle potentialet yderligere med et fremtidigt regenerativt bremsesystem, for at øge løbehjulets rækkevidde med 7 procent.

Se et lille filmklip her med det nye tiltag fra KIA.

press photo2Praktisk og sammenklappeligt - og så vejer løbehjulet blot syv kilo. What is not to like? PR-foto