Ford

Vi drikker rigtig mange kopper kaffe i Danmark hvert år. Det betyder også millioner af kilo affald fra produktionen af kaffe, som nu også ender som bildele i Fords biler.

I samarbejde med McDonald's har Ford fundet en innovativ måde at udnytte de store mængder af kafferistningens biprodukt til plastik. Under kafferistningen bliver bønnernes ydre skaller ofte enten kasseret eller i bedste fald brugt til at lave grillkul. 

Ved den nye metode blandes skallerne med plastik under høje temperaturer så det kan formes og genanvendes. Resultatet er et blandingsmateriale som opfylder kravene til bildele som lygtehuse eller plastikkomponenter under motorhjelmen. 

- Den grønne omstilling har været højt på Fords dagsorden i mere end 20 år, og dette samarbejde er et tydeligt eksempel på, hvordan vi på tværs af industrier kan handle mere bæredygtigt og genavende materialer, der ellers var endt som affaldspordukter, siger Debbie Mielewski, der er teknisk chef for bæredygtig research hos Ford.

Virksomheder øger fokus på bæredygtighed

Flere og flere virksomheder øger i disse år deres fokus på at skabe bæredygtige løsninger og reducere deres energiforbrug. Ford er ingen undtagelse, og med den nye type 'kaffe-plastik' bliver de nye plastikdele tilmed 20 procent lettere og kræver 25 procent mindre energi til presningen af bildelene end de nuværende materialer.

Og da McDonald's hvert år langer millioner af kopper kaffe over disken, og Ford har brug for millioner af plastikdele til bilerne, så går det nye samarbejde hånd i hånd.

- Det er afgørende fos os, at McDonald's deler vores stræben efter innovation og fremsynethed med det formål at blive mere bæredygtige, fortæller Debbie Mielewski, der er teknisk chef for bæredygtig research hos Ford.

McDonalds forventer at give en stor mængde af kaffeskaller til genanvendelse hos Ford i fremtiden.