Renault Megane Electric2022 Forfra

Se billederne: Her er Renaults næste elbil

Renault har nu løftet sløret for de endelige billeder af den nye Megane E-TECH Electric som skal tage kampen op mod et hastigt voksende marked af elbiler.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Udover navnet deler den helt nye elbil Renault Mégane E-TECH Electric ingenting med den nuværende Renault Mégane.

Renault har masser af erfaring med elbiler. Alligevel har vi ventet længe på en elbil som bejlede til de fleste danskeres behov. Det kan Renault nu endelig præsentere i form af sin første elbil i C-segmentet, den fuldt elektriske Renault Mégane E-TECH Electric, der netop er præsenteret på IAA München Motorshow.

Lidt symptomatisk sker det godt 10 år efter lanceringen af mærkets første elbil Renault Zoe, der med over 400.000 solgte elbiler har givet Renault masser af erfaring på elbils-området. Om det kan mærkes i den nye Megane Electric bliver spændende at finde ud af, når den kommer på det danske marked til marts 2022. 

Renault Megane Electric2022 Forfra Fra Siden

Den nye Megane Electric har fået helt nyt lygtedesign og skiller sig på alle måder ud fra Renaults andre bilmodeller. Foto: Renault

Renault Megane Electric2022 Fra Siden Studie

Megane Electric får en rækkevidde på op til 470 km (WLTP). Foto: Renault

Fleksibel platform

Den nye Mégane E-TECH Electric er 4,2 meter lang og har en akselafstand på 2,7 meter. Det lyder ikke voldsomt, men på trods af, at den er betydeligt kortere end den almindelige Mégane, er pladsen indenfor langt bedre og bagagerummet sluger 440 liter.

Den gode plads skyldes naturligvis den helt nye platform til elbiler, (CMFB-EV), der debuterer i Mégane og som fremover vil danne baggrund for en lang række nye elbiler fra Renault.

Platformen er fleksibel, så man kan bygge en bil, der er op til 4.7 meter lang, og det er også muligt at få en endnu større batteripakke i platformen end de 60 kWh, som Mégane E-TECH Electric er udstyret med.

Mégane E-TECH Electric kommer som udgangspunkt i to varianter og tre udstyrsversioner. Begge har samme helt ny konstruerede elmotor, der blot vejer 145 kg – betydeligt mindre end den, der sidder i den nuværende Renault Zoe.

Renault Megane Electric2022 Interior2

Helt nye skærme og spændende interiør præger den nye Megane Electric. Foto: Renault

Renault Megane Electric2022 Dashboard1

Hele 24" er skærmen i den nye Megane Electric og kommer med Googles infotainmentsystem. Foto: Renault

Google styrer det hele

Mégane E-TECH Electric skiller sig for alvor ud, når man sidder bag ved rattet og har udsigt til en elegant 24 tommer skærm, der indeholder førerdisplay og multimediesystem.

Multimediesystemet, der er lynhurtigt, har Qualcomm Snapdragon processor 4K, er udviklet af Google og baseret på Android Automotive OS, der indeholder blandt andet Google Maps, Google Play Apps, Google Assistent og electrical routeplanner - alt sammen stemmestyret.

Mégane Electric er naturligvis udstyret med alle de nyeste aktive sikkerhedssystemer, og har ikke færre end 300 patenterede systemer i sig.

Renault Megane Electric2022 Dashboard

Det nye multimediesystem imponerer i den nye Megane Electric. Foto: Renault

470 kilometer på en opladning

Den første version Mégane har 60 kWh batteri og en rækkevidde på 470 km på en opladning (WLTP) – og 300 kilometer ved konstant motorvejshastighed på 130 km. Denne har 218 hk og et moment på 300 Nm.

Der findes også en med et mindre batteri – nemlig 40 kWh – her er rækkevidden 300 km og 130 hk motor og et moment på 250 Nm. Begge kan lade med op til 130 kW DC og op til 22 kW AC-ladning. 300 kilometers ekstra rækkevidde klares med 20 minutters lynladning.

Batteripakken har en ny kemisk sammensætning, der betyder 20 procent større energitæthed end det, der sidder i Renault Zoe, og det vejer blot 395 kilo, hvilket gør, at bilens samlede vægt holder sig på 1624 kilo.

Selve batteripakken er helt særlig, idet den blot er 11 centimeter høj. Det er den tyndeste konstruktion til dato. Det betyder også, at Mégane Electric er 90 millimeter lavere end den almindelige Mégane, hvilket igen betyder endnu mere sportslige køreegenskaber i den blot 1.5 meter høje bil.

Renault Megane Electric2022 Skraat Bagfra

Megane Electric er 4,2 meter lang og derfor ret kompakt. Den overrasker dog med stor rummelighed indenfor. Foto: Renault

Eksklusivt design

At den nye Mégane E-TECH Electric er en eksklusiv bil, der kræser for både øje og øre, kan blandt andet høres ved forholdsvist lave hastigheder, hvor den såkaldte cocoon teknologi – lydabsorberende skum i bunden af bilen reducerer vejstøj betragteligt. Det gør, at man enten kan nyde stilheden, eller måske musikken fra det store Harman Kardon anlæg, der for første gang finder vej til Renault.

Og udefra er bilen også en nydelse, idet den blandt andet har flush dørhåndtag, der selv svinger ud når man ønsker at komme ind i bilen. Bilens sportslige udseende understreges også af de skjulte dørhåndtag i C stolpen, der giver bilen et coupéagtigt udseende. Det sportslige look understreges af de 20 tommer alufælge og den markante LED lyssignatur både foran og bag.

Renault Mégane E-TECH Electric lanceres i Danmark til marts. Priser er endnu ikke tilgængelige.

Renault Megane Electric2022 Forfra Moerkt Aarhus

Megane Electric ligner på ingen måde den nuværende Megane. Især det helt nye lygtedesign skiller sig ud. Foto: Renault

Renault Megane Electric2022 Bjerge

De store 20" alufælge gør den nye Megane Electric godt. Foto: Renault

Læs flere bilnyheder i vores bilmagasin

Bilmagasin