Nyheder fra bilens verden

Bjarne Nielsen A/S har udvidet samarbejdet med Danmarks største pensions- og forsikringsselskab Tryg. Aftalen rummer besparelser for medarbejdernes forsikringer og skaber samtidig bedre vilkår for virksomhedens funktionærer.

 

Bilkoncernen Bjarne Nielsen A/S har valgt at samle sine pensionsløsninger hos pensionsselskabet Velliv. Dermed lægger virksomheden alle sine forsikringsmæssige æg i samme kurv, hvilket giver god mening for alle parter. Aftalen omfatter funktionærer i Bjarne Nielsen-koncernen - herunder selskaberne Motorpoint, LEASING DK og Bilernes Hus.

- Det har været et intenst og interessant forløb. Vi har haft flere pensionsselskaber på banen, men så kom Tryg ind fra sidelinjen. De mente, at de kunne stykke et bedre tilbud sammen, og det viste sig, at de havde ret, for vi har fået en aftale, som var langt bedre, end jeg havde turdet håbe, konstaterer Kurt Andersen, der er økonomichef hos Bjarne Nielsen A/S.

Velliv1

Tryg kunne via pensionsselskabet Velliv tilbyde bedre dækning til virksomhedens medarbejdere med en sundhedspakke, der indeholder flere fordele end den foregående. Og vel at mærke til 40 procent under prisen i forhold til hidtil.

En stor spiller på markedet

- Det giver et større fribeløb for den enkelte, som så overføres til pensionsopsparingen. Velliv, der førhen hed Nordea Liv og Pension, har historisk leveret afkast i toppen af markedet, påpeger Kurt Andersen, der betegner Tryg som bilkoncernens suverænt største kunde.

Tryg lægger således en meget stor omsætning hos Bjarne Nielsen A/S, og har gjort det i mange år.

- Omvendt er vi også en meget stor kunde for dem, og det betyder, at vi har mulighed for at forhandle os til markant bedre vilkår. Man kan vel sige det på den måde, at vi nu er gået fra at være forlovet til at være gift med hinanden. Og det er et ”ægteskab”, som rummer mange gode elementer. Blandt andet er sundhedsordningen blevet en del af pensionspakken, og det er godt. Man kan få ens ægtefælle og børn med i ordningen, og vores medarbejdere får mulighed for at samle deres private forsikringer i Tryg, hvilket naturligvis sker på favorable vilkår, fortæller Kurt Andersen.

Ny aftale giver god mening

Hos Tryg er der også stor tilfredshed med det nye ”ægteskab”, som giver rigtig god mening.

- Den nye ordning giver mulighed for et bedre afkast. Den rummer desuden en forsikringsdel, som er bedre dækkende, end medarbejderne har været vant til. En pensionsopsparing er jo ikke bare er en papkasse, der langsomt og sikkert bliver fyldt med penge, som man så kan bruge af, når man forlader arbejdsmarkedet. Det er også en forsikring, som har sin berettigelse, hvis man ikke når til pensionsalderen, fortæller pensionschef Henrik Mortensen (til højre på foto herunder) fra Tryg.

Velliv

Han har - sammen med Trygs industrikundechef Jan Gadgaard (til venstre) - været en del af den proces, der nu er resulteret i den favorable aftale.

Vigtigt med økonomisk tryghed

- Nu kan vi garantere, at den enkelte medarbejder er sikret økonomisk i forbindelse med alvorlig og længerevarende sygdom. Vi ved alle, at økonomisk tryghed er med til at give ro i maven, og det er vigtigt, at man ikke bliver yderligere presset af vigende indtjening, samtidig med, at man er syg. Det gavner ikke noget, og det er væsentligt for alle parter at sikre, at man returnerer så hurtigt som muligt til sin arbejdsplads, understreger Jan Gadgaard.

Samtlige godt 220 funktionærer hos Bjarne Nielsen A/S, LEASING DK og Bilernes Hus er med i den nye aftale, og alle er blevet tilbudt en personlig samtale med en pensions-ekspert fra Tryg/Velliv, hvor samtlige forhold er blevet gennemgået.

- Det er jo også med til at gøre en mere skarp på, hvad det egentlig er, man går også betaler penge til hver eneste måned. Det er på den ene side ret vigtigt, hvor meget der står på kontoen, når man en dag skal nyde sit velfortjente otium. På den anden side er det også væsentligt, at man har det godt undervejs, og herunder har mulighed for at få rigtig og hurtig behandling, hvis man bliver syg, ligesom man bør sikre sine nærmeste pårørende, hvis noget uforudset skulle ske, fortæller Kurt Andersen.

Både billigere og bedre

De største fordele for den enkelte Bjarne Nielsen-medarbejder handler imidlertid om, at man har fået en samlet pensionspakke, der på samme tid er både billigere og bedre.

Velliv2

- I forhold til de årlige indbetalinger, så sparer en gennemsnitlig funktionær hos os omkring 4000 kroner årligt, som altså kan sættes ind på opsparingen. Den samlede ordning er markant bedre, og oven i hatten får man så en årlig bonus. Jo mere man har sparet op, desto større er ens årlige bonus. Det bedste af det hele er i bund og grund afkastet, fordi de forskellige forbedrede parametre i aftalen kontinuerligt er med til at øge afkastet, understreger Kurt Andersen.

Velliv har udviklet en app, som giver det store overblik over samtlige aftaler i ens pensionsordning. App’en hedder simpelthen Velliv, og den kan hentes ned til alle smartphone-formater.

Vil du vide mere om mulighederne hos Velliv, så læs med her