Renault Espace 2023 Fra Side

Ny Renault Espace er på vej

Renault Espace kommer nu i en sjette generation. Den rummelige MPV har fået en ultraøkonomisk hybridmotor og Google Android Automotive.

Mette Munk Nielsen
·

Der er endnu en nyhed på vej fra Renault. I løbet af 2023 kommer sjette generation af den store MPV Renault Espace. Bilen får en ultraøkonomisk hybridmotor og Google Android Automotive, som nogle af nyhederne i denne store bil. 

Rummelighed og luksus er ifølge Renault nogle af nøgleordene på den nye Renault Espace. Modellen blev lanceret første gang tilbage i 1983, og den kommer nu i sjette generation. Bilen var med til at grundlægge en helt ny bilklasse - MPV'en, og den er stadig ligeså rummelig som dengang.

Den nye Espace er dog lidt mindre udvendigt end forgængeren. Hele 14 cm kortere er den blevet og vejer 215 kg mindre. Den er også sænket 32 mm. Men indvendigt er der stadig plads til enten fem eller syv sæder, afhængig af hvad man ønsker. 

Hele tre modeller skal den sjette generation af Renault Espace erstatte. Selvfølgelig den nuværende generation af Espace, men også Renault Koleos, som aldrig kom til Danmark, samt Grand Scenic, som også er udgået i Danmark, men nu udgår fra Renaults modelprogram i hele verden. Grand Scenic erstattes af en elbil i slutningen af året. 

Renault Espace 2023 Fra Siden

Den nye Renault Espace har moderne designlinjer, men er stadig en rummelig MPV til den store familie. Der er hele syv sæder i bilen. Foto: Renault

Ultraøkonomisk 200 hk E-Tech hybridmotor

Renault lancerer en ultraøkonomisk E-Tech hybridmotor i den nye Espace. Motoren er allerede introduceret i lillebroren Renault Austral, som kommer til Danmark i løbet af 2023. Motoren er dog tilpasset den store bil for at give en bedre køreoplevelse. Man kan i byen køre op til 80% af tiden på ren el, og det giver en brændstofbesparelse på 40% ved kombineret kørsel. 

Motoren i topmodellen er en 200 hk E-Tech hybridmotor, som består af en 1.2 liters tre cylindret benzinmotor med 130 hk, som er koblet sammen med to elmotorer, der tilsammen har 70 hk. Det giver et moment på op til 410 Nm. 

Brændstofforbruget er på blot 4,6 liter/100 km (WLTP), og man kan derfor køre op til 1100 kilometer mellem hver tankning. Den udleder 104 gram CO pr. km, og det er en reduktion på 35% i forhold til forgængeren.

Renault Espace 2023 Glastag

Det store glastag i Espace er 1,3 meter langt og 84 cm bredt. Foto: Renault

Ægte 7-sæders bil med stort glastag

Renault Espace byder på masser af plads i kabinen, og den er bygget på den fælles CMF-CD-platform. På anden sæderække er der op til 321 mm knæplads, hvis man skyder sæderækken de maksimale 26 cm tilbage. 

Den tredje sæderække giver mulighed for syv sæder i bilen, og har man ikke brug for de bagerste sæder, foldes de blot ned i gulvet. Det betyder, at langt de fleste vælger en 7-sæders bil. 

Derudover har bilen klassens største glastag, der er 1,3 meter langt og 84 cm bredt. Det giver masser af lys i kabinen.

Renault Espace 2023 Cockpit

Masser af komfort og plads på forsæderne i Renault Espace, hvor du også finder to 12,3 tommer skærme. Foto: Renault

32 hjælpesystemer og 4Control Advance-system

Renault Espace er en stor bil, og derfor har den fået Renaults 4Control Advance-system, som lidt populært sagt er en firehjulsstyring, som gør bilen mere manøvredygtig i byen og giver en mere sportslig kørsel på snoede landeveje. Den har i tidligere versioner kunne fås i Espace, men denne udgave er gennemprøvet og forfinet. 

Systemet gør, at når man kører ved lavere hastigheder under 50 km/t som ved bykørsel, så styrer baghjulene modsat af forhjulene med op til fem grader. Det giver Espace en venderadius på blot 10,4 meter. Eller samme venderadius som en Renault Clio.

Der er desuden styr på sikkerheden i bilen. Den har 32 Advanced Driver Assistant Systems, som øger sikkerheden og hjælper under kørsel og parkering. Den får blandt andet Active Driver Assist-systemet, som er et såkaldt niveau 2 autonomus driving system. Kort fortalt henter systemet data om vejforhold og kombinere det med den adaptive fartpilot, lane centering assist og geolocation data. 

Den får desuden et helt nyt head up display på 9,2 tommer, og der er 360 graders kamera i bilen, som gør det nemt at parkere.

Renault Espace 2023 Display Kort

Med Googles Android Automotive bliver det nemt at finde vej og have underholdning til hele turen. Foto: Renault

Udstyret med Google Android Automotive

Der er to 12,3 tommer skærme bag rattet, hvor du får adgang til Renaults multimediesystem OpenR. Det er simpelt og intuitivt at anvende. Herfra kan du også styre Multi Sense-systemet, som styrer lyssætningen, styre- og speederrespons og det er også her, man betjener det eksklusive lydsystem fra Harman Kardon. Her får du 12 højtalere og en kraftfuld subwoofer.

Multimediesystemet indeholder Google Android Automotive, hvor man kan bruge Google Maps, Googles indbyggede stemmestyring og Google Play applikationer. Samme system er i Renault Megane Electric. 

Renault Espace lanceres internationalt i slutningen af 2023.

Renault Espace 2023 Front

Der er mange flotte designdetaljer på Espace. Foto: Renault

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin