Ford Kuga Forfra

Her er årets mest solgte biler i 2020

Selvom antallet af solgte biler blev lavere i 2020 grundet COVID-19, så blev der for alvor plads til plug-in hybrid- og elbiler salgstallene for 2020.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Antallet af solgte biler i 2020 blev ikke overraskende noget lavere end året før. Men hvilke modeller blev de mest solgte? Se årets top 10 herunder. 

Selvom det samlede antal solgte biler i 2020 endte 12 procent under antallet i 2019, så var andelen af solgte plug-in hybrid- og elbiler højere end nogensinde. Og dette kommer også til udtryk i årets Top 10 over mest solgte biler i årets løb som De Danske Bilimportører netop har gjort op.

Den mest solgte personbil i 2020 blev Peugeot 208, der blev nylanceret i 2020. Sidste år lå Nissan Qashqai på førstepladsen, men den er i år blevet henvist til en fjerdeplads. Dette skyldes nok især, at den nye og utroligt populære Ford Kuga Plug-in Hybrid har vundet store markedsandele i SUV-segmentet. Kuga kunne købes i Danmark fra januar og de første rullede ud på vejene i april og juni. Her lå Kuga suverænt på førstepladsen som den mest indregistrerede bil tre måneder i streg sommeren over.

Men så skete der noget.

LÆS OGSÅ
Se opgørelsen over det samlede antal solgte plug-in hybrid- og elbiler her.

 

Nissan Qashqai Forfra

Nissan Qashqai har mere eller mindre konstant ligget i toppen af de danske salgs-hitlister. 2020 blev ingen undtagelse. Foto: Nissan

Udfordringer påvirkede Ford Kugas fine salgstal

Fords helt nye Kuga Plug-in hybrid lå længe til at blive årets mest solgte bil i Danmark. Ford forventede selv, at den ville blive deres bedst sælgende model på et år siden Mondeo i år 2000. Men sådan skulle det ikke gå. Ford Kuga blev ramt af problemer med batterierne, som var leveret af Samsung.

Problemet viste sig at være en produktionsfejl som kunne forurene nogle af battericellerne, som i yderste tilfælde kunne få batteriet til at bryde i brand. Det betød, at alle dem, der havde modtaget deres Kuga i efteråret måtte stoppe med at lade deres biler, og Ford måtte kompensere med et gratis brændstofkort på 3700 kr. og hæve fabriksgarantien på bilen fra 2 til 5 år. 

Se brugte Ford Kuga til salg

Samtidig blev al produktion af og indregistrering af den nye Kuga sat i bero i flere måneder, og det har selvfølgelig påvirket årets endelige salgstal. Inden årsskiftet blev problemet løst på over 800 biler på fabrikken i Valencia som dermed nåede til Danmark og det bragte derfor Kuga op på en tredjeplads med 5134 indregistrerede biler i 2020.

Alle Ford Kuga'er med batteriproblemer får skiftet batteriet i løbet af foråret 2021 og samtidig vil nyproducerede Kuga'er ankomme til Danmark løbende de kommende måneder. Derfor er det spændende at se, om Ford og Kuga kan indhente den ufrivillige pause og måske indtage førstepladsen i 2021.

Kia Ceed Sportswagon 2019 1600 17

Kia sælger fortsat masser af plugin-hybrider - men helt hamle op med Ford Kuga kunne det sydkoreanske mærke dog ikke i 2020. Foto: Kia

Mest solgte plug-in hybrid

Selvom Ford oplevede en række udfordringer med Kuga i det forgangne år, så blev det suverænt den mest solgte plug-in hybrid i 2020, og Kia må dermed overlade tronen til Ford. Mitsubishi har meddelt, at de forlader Europa, og derfor vil listen komme til at se noget anderledes ud i fremtiden.

I løbet af 2020 - og især her i slutningen - er der kommet markant flere konkurrenter med deres plug-in hybrid versioner. Derfor er det også spændende at se, hvem der vil indtage listen de kommende måneder.

Renault Zoe Header

Renault Zoe er den bedst sælgende elbil i Europa - men måtte i Danmark nøjes med en femteplads i 2020. Foto: Renault

Renault-model er europæisk bestseller

Salget af elbiler gik stærkt - især i slutningen af 2020. Her så det længe ud til, at elbilerne ville stige markant med nye afgifter fra årsskiftet. Men i december kom der så en ny aftale om bilafgifter som udsatte afgiftsstigningen. Dermed kan købere af elbiler også i 2021 se ud til at få en klækkelig afgiftsrabat. Samtidig er flere dyrere elbiler som Tesla 3 endda blevet en smule billigere med de nye afgifter.

Den mest solgte elbil i 2020 blev ikke overraskende Tesla 3, der også fik titlen som årets bil 2020 og hele året har ligget markant foran konkurrenterne. I slutningen af 2020 kom VW's første elbil ID.3, der også nåede en flot andenplads. Europas mest solgte elbil, Renault Zoe, ender i Danmark på en femteplads. 

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin