19Moh Iaa5

Frankfurt-messe flytter til München

Både udstillere og gæster svigtede den ellers så sagnomspundne IIA-messe, der er foregået i Frankfurt am Main gennem små 70 år. Ny rykker den derfor.

Peter Jensen
·

Både udstillere og gæster svigtede den ellers så sagnomspundne IIA-messe, der er foregået i Frankfurt am Main gennem små 70 år. Det har fået arrangørerne til at rykke festlighederne tværs over det tyske rige og i stedet lade München danne ramme om udstillingen. 

Det er såmænd ikke fordi, at der er blevet vanvittigt meget længere, hvis man er vant til at tage turen til IAA i Frankfurt i bil.

Distancen fra Aarhus til Frankfurt er i runde tal 840, mens man altså må lade sit automobil strække sig over godt 250 ekstra kilometer, hvis man vil deltage i IAA næste år.

For få uger siden blev det nemlig meldt ud, at arrangørerne bag IAA - den tyske sammenslutning af bilproducenter kaldet VDA - ikke længere ville bruge Frankfurt.

Fra Frankfurt til Bayern

Siden har både Berlin, Hamburg og München været i spil som potentielle afløsere for Frankfurt am Main, men det blev altså hovedstaden i Bayern, der løb med laurbærrene.

Udstillingen i 2021 skal ifølge FDM/Motor finde sted i september - præcis som det er kutyme.

Mens den kendte Geneve-messe - der nyligt blev aflyst - foregår hvert år, så har det gennem mange år været præcedens, at efterårs-biludstillingen skifter mellem Paris (lige år) og Frankfurt (ulige år). Nu bliver det så Paris og München.

En fjer i hatten for BMW

Valget af München kan ses som lidt af en fjer i hatten for BMW, der har sit spektakulære hovedkontor i den centrale del af München - faktisk bare et par stenkast fra den olympiske by med det legendariske stadion fra legene i 1972.

Andre af de store tyske bilproducenter får nu ikke langt til IAA fremadrettet. 

Audis fabrik i Ingolstads ligger bare 60 kilometer nord for München, mens Stuttgart-baserede Mercedes-Benz og Porsche skal bruge godt et par timer på at nå frem.

Stor Kina-messe er også aflyst

Årets store Genève Motor Show, blev ultimo februar - og med bare tre dages varsel - aflyst på grund af frygten for Corona-virussen.

Samme skæbne er overgået Auto China 2020, der skulle have fundet sted til april - og der er grund til at tro, at flere store bilmesser vil lide samme skæbne.

Næste store biludstilling i Europa er Mondial de l'Automobile i Paris, der foregår til oktober. Den kan man læse mere om her.