2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (3)

Ford viser billeder af ny elektrisk varebil

Ford har løftet sløret for en fuldelektrisk udgave af Danmarks mest solgte varebil. Ford E-Transit Custom vil komme til Danmark i 2023 og kunne køre op til 380 km på ren el.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Fords første 100 % elektriske varebil er for nylig rullet af samlebåndet, og nu er der igen noget at glæde sig til med afsløringen af Fords næste elektriske varebil – E-Transit Custom.

Den populære Transit Custom kommer i en 100 procent elektrisk udgave under navnet E-Transit Custom. Med en rækkevidde på op til 380 km., fuld trækkapacitet og DC-hurtiglader er den elektriske varebil på mange måder et sikkert og oplagt valg i overgangen til elektriske varebiler.

Varebilskunderne vil udover en elektrisk drivlinje også få gavn af fede features som ProPower Onboard-funktionen, der blandt andet kan strømforsyne værktøj, telefoner eller lamper for at oplyse arbejdsområdet på byggepladsen.

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (16)

Der er kælet for detaljerne på den nye E-Transit Custom. For eksempel med det markante design af varebilens LED-lygter. Foto: Ford Europe

Danmarks mest solgte varebil

Ford Transit er ubestridt kongen af danske varebiler til erhvervslivet. Den nye E-Transit Custom lægger sig i slipstrømmen af storebror Ford E-Transit, der har fået en overvældende modtagelse. E-Transit er for nylig blevet lanceret i Europa, men allerede inden de første varebiler forlod fabrikken i Tyrkiet, havde Ford modtaget flere end 5.000 europæiske bestillinger på den eftertragtede varebil.

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (13)

Ford E-Transit Custom vil kunne køre op til 380 km på en opladning. Foto: Ford Europe

Høje forventninger på det danske marked

Ford er for ottende år i træk markedsleder på varebiler i Danmark. Transit Custom har længe været populær blandt varebilskunderne, hvilket senest var særlig tydelig, da den i sidste måned gav personbilerne baghjul som mest solgte bil i første kvartal. Nyheden om en elektrisk udgave af den eftertragtede varebil skaber derfor stor glæde herhjemme.

- Vi har store forventninger til E-Transit Custom. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde vores kunder endnu en elektrisk varebil, der ikke kun får glæde af at køre elektrisk, men også af flere nye features som for eksempel fordelene ved Ford Pro, siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark.

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (6)

Den kommende E-Transit Custom har fået et helt nyt og moderne udseende. Foto: Ford Europe

Øget produktivitet for Fords varebilskunder

Fords verdensomspændende serviceprogram, Ford Pro, er netop blevet lanceret til Fords europæiske varebilskunder. Med innovative digitale løsninger samler Ford Pro en række services i én dedikeret platform, hvor kunderne kan administrere deres forbundne og elektrificerede flådebiler.

I dag har varebilskunder aftaler med adskillige udbydere, når de skal finde løsninger til deres varebilsflåder indenfor alt fra finansiering, software, opladning osv. Det kræver både tid og energi, men med Ford Pro samler Ford alle services ét sted. Ford Pro holder derudover kunderne opdateret om flådens tilstand via liveopdateringer fra varebilerne, mens kunderne også får hjælp til software, ladeløsninger og finansiering.

På den måde får varebilskunderne det bedst mulige overblik over deres flåde kombineret med lavere omkostninger og øget oppetid.

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (9)

Især lygterne er med til at give E-Transit Custom er iøjnefaldende design. Foto: Ford Europe

Fords elektriske fremtid

Inden udgangen af 2024 vil Ford lancere fire elektriske varebiler og i alt ni elektriske biler. Det elektriske modelprogram er en del af Fords globale plan om at reducere CO2-udledningen markant med et konkret mål om, at Fords fabrikker, distribution og leverandører skal være CO2-neutrale i 2035.

Flere detaljer om E-Transit Custom offentliggøres i efteråret og produktionen forventes at begynde i anden halvdel af 2023.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin