All Electric Passenger Cars

Ford præsenterer syv nye elbiler inden 2024

Ford er på vej med en række nye elbiler de kommende år. Ifølge mærket vil de inden 2024 lancere tre helt nye person elbiler og fire nye elektriske varebiler.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Ford har netop annonceret, at de tager store skridt imod en elektrisk fremtid i Europa. I 2024 vil Ford tilbyde deres europæiske kunder hele syv nye fuldelektriske biler - bestående af tre personbiler og fire varebiler. 

Selvom Ford lige nu kun har en enkelt elbil i form af Mustang Mach-E og den første fuldelektriske E-Transit lige om hjørnet, så er de ved at ruste sig til en fremtid med udelukkende elektriske biler. Bilproducenten forventer selv at sælge over 600.000 elbiler i Europa om året fra 2026. 

Produktionen af elbilerne skal især ske fra producentens nuværende produktionsfaciliteter i Køln i Tyskland. Samtidig vil Ford bruge over 12 mia. kroner på at udbygge produktionen til elbiler.

Fords mål er fra 2026 at sælge over to millioner elbiler på verdensplan hvert år og samtidig have en co2-neutral bilproduktion i Europa i 2035. 

Cologne Electrification Centre With Text

Her ses et modelbillede af de nye produktionshaller i Køln som skal kunne producere 1,2 millioner biler over seks år. Foto: Ford Europe

To nye elbiler og en fuldelektrisk Puma

Ford vil fra fabrikken i Køln i 2023 begynde produktionen af en ny elbil i mellem-crossover-klassen. Herudover kommer endnu en elektrisk bil til produktionen i 2024 og endelig vil Ford Puma, der er mærkets mest solgte bil i Europa, komme i en fuldelektrisk udgave i 2024, som vil blive bygget i Rumænien.

Foruden den fuldelektriske E-Transit som snart lanceres herhjemme, så kommer der yderligere fire elektriske varebiler. I 2023 kommer en elektrisk Transit Custom og Tourneo Custom og i 2024 en Transit Courier og Tourneo Courier.

All Electric Vehicle Line Up

Her er silhuetterne af hele det nye line-up af elbiler hos Ford. Med i billedet er den nuværende Mustang Mach-E og E-Transit. Foto: Ford Europe

Ny elektrisk crossover med 500 km rækkevidde

Den første elbil udover Mustang Mach-E bliver en sportslig mellemstor crossover. Crossover-salget er steget med 20 procent, ført an af Puma, og udgjorde i 2021 hele 58 procent af alle solgte biler fra mærket i Europa.

Den nye crossover vil kunne køre 500 km på en opladning. Modellen og dens navn offentliggøres senere i 2022.

Det fremgår endnu ikke, hvor langt den fuldelektriske Puma vil kunne køre på el. Den vil blive produceret fra 2024.

All Electric Commercial Vehicles

Her ses Fords kommende line-up af elektriske varebiler, hvoraf E-Transit allerede kommer i andet kvartal i år. Foto: Ford Europe

Se flere nyheder i vores Bilmagasin