Ford Kuga får nyt design

Ford Kuga har fået et omfattende facelift med nyt design og ny teknologi.

Mette Munk Nielsen
·
Ford Kuga 2024 Facelift Active Og St Line

Nyt design, mere trækkapacitet, flere hestekræfter og Fords seneste generation af SYNC 4 infotainment. Det er blot nogle af de opdateringer, Ford Kuga har fået. 

Ford Kuga har fået et omfattende facelift og står nu endnu stærkere på plug-in hybrid-markedet. Det er i forvejen den mest solgte plug-in hybrid i Danmark, og for at beholde den position har Ford fornyet både design og teknologi i bilen.

Udvendigt har den fået et nyt design, hvor bilens frontgrill fremstår endnu mere karakteristisk end tidligere. Det ikoniske Ford-logo er placeret i midten, og den øverste del af grillen er indrammet af et lyspanel, der finder bilens nye LED-forlygter. 

Der er også kommet nye farver at vælge mellem: Desert Island Blue og Bursting Green. Derudover er der fem nye alufælgedesigns at vælge mellem.

Læs mere: Se Ford Kuga

Ford Kuga 2024 Facelift St Line Koerende

Nyt design og ny farve - her er det Ford Kuga i Desert Island Blue. Foto: Ford

Ny, større skærm og ny infotainment

Indvendigt lægger man hurtigt mærke til, at den 8" store touchskærm er blevet større. Nu får du en 13,2" stor touchskærm med seneste udgave af Ford SYNC 4 infotainmentsystem, der er trådløs kompatibelt med Android Auto og Apple CarPlay.

Med SYNC 4 kan du blandt andet bruge Trailer Tow Navigation, hvor bilens navigation kan finde en mere trailervenlig vej. Så kører du med anhænger, kan du angive dimensionerne og få forslag, hvor der er færre snævre sving og andre forhindringer.

Den adaptive fartpilot er også blevet klogere, så den kan foretage automatiske opbremsninger i vejkryds eller bremse i mødet med forankørende bilister.

Ford Kuga 2024 Facelift Active Med Trailer

Det bliver nemmere at køre med anhænger efter Ford Kuga. Den nye udgave kan nemlig trække mere, og navigationen kan give dig mere trailervenlige veje at køre på. Foto: Ford

Flere hestekræfter og øget trækkapacitet

Faceliftet af Ford Kuga berører også automatgearkassen, der er opgraderet. Det betyder, at bilen nu har 243 hk, mens accelerationen fra 0-100 km/t er 7,3 sekunder - det er næsten 2 sekunder hurtigere end tidligere. 

Samtidig er anhængervægten øget fra 1500 kg til 2100 kg. Der er altså god mulighed for at trække selv de store campingvogne med en Ford Kuga.

Bilen bliver bygget på Fords fabrik i Valencia i Spanien, og den kommer i udgaverne Titanium, ST-Line X og Active X. Priserne forventes i februar.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin