Isbjerget (1)

Fem flotte EuroNCAP-stjerner til elektrisk Renault Megane

Den nye Renault Megane E-Tech Electric, der forleden rullede ind på en flot andenplads ved Car of the Year 2022, har netop fået fuld plade hos EuroNCAP, som altså har sendt fem flotte stjerner ned over den elektriske model.

JW2
Jesper Werge
·

Renault Megane E-Tech Electric, der er det franske mærkes nye bud i C-segmentet, har netop modtaget den fineste anerkendelse fra EuroNCAP. Med andre ord var der altså fuld plade til bilen, der snart lander hos de danske forhandlere. Forleden opnåede den nye Megane en flot andenplads ved Car of the Year-kåringen, og bilen får masser af roser af de danske motorjournalister.

Finalen ved dette års Car of the Year blev mildest talt lidt af en gyser - ikke mindst for folkene fra franske Renault. Efter de mange jurymedlemmer havde fordelt i alt 1475 point, blev det Kia EV6, der med 279 point tog førstepladsen bare 14 point foran Renault Megane E-Tech Electric på andenpladsen.

Og mens det altså ikke blev til “fuld plade” til Car of the Year, er der det til gengæld i den nyeste EuroNCAP-kollisionstest. Renault Megane E-Tech Electric har netop fået de maksimale fem stjerner, og det vinder altså om et højt niveau af sikkerhed.

Læs også:
Her er detaljerne om den nye Megane E-Tech Electric

Renault Megane E-Tech Electric scorede 85 procent i voksen beskyttelse og hele 88 procent i beskyttelse af børn. Det skyldes bilens sikre konstruktion samt de syv airbags, der er standard. Beskyttelsen af fodgængere er på 65 procent, mens safety assist er på 79 procent.

Den nye Renault Megane E-Tech Electric er blevet testet på kryds og tværs af EuroNCAP, der har givet bilen topkarakter, hvilket er lig med fem stjerner. Foto: Renault

Udviklet i samarbejde med brandfolk

Udover de elementer, der vurderes af EuroNcap og er baggrund for tildelingen af stjerner, er den nye Megane også udstyret med det banebrydende “brandmands-adgang”, der er udviklet i samarbejde med franske brandmænd. Systemet betyder at batteriet har en særlig adgang, hvor brandfolk i tilfælde af brand kan “drukne” batteriet og stoppe branden.

Desuden er der en QR kode på forruden af alle Renault Megane E-Tech Electric. Ved at scanne denne kode kan redningsmandskab i tilfælde af uheld få informationer om bilen, så som hvor batteriet er placeret, og hvor man enkelt og risikofrit kan skære i karisseriet. Det betyder, at redningsmandskab kan spare op til 15 minutter kostbare, når de skal befri en eventuel fastklemt person i bilen efter et uheld.

Læs videre herunder...

Er du interesseret i en Renault Megane E-Tech Electric? 266.990 kr.

Den er her ikke endnu, den nye sprøde elbil fra Renault - men det er tæt på, og der er åbnet for ordrer. De første købere forventes at modtage deres nye Renault Megane E-Tech Electric i løbet af foråret 2022.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl
Den billigste udgave koster fra

Der er ikke sat en eksakt dato på, hvornår bilen kommer til Danmark, men nu er der åbnet for bestilling af Renault Megane E-Tech Electric - og de første meldinger tyder på, at der bliver rift om den elektriske franskmand.

Det varer ikke længe, inden den med spænding imødesete Renault Megane E-Tech Electric lander i den lokale Bjarne Nielsen Renault-forretning. Priserne er blevet offentliggjort, og de begynder ved 266.990 kroner for en version med 40 kWh batteri og 130 hestekræfter - mens prisen for den kraftige version med 60 kWh batteri og 220 hestekræfter begynder ved 303.990 kroner.

2021 New Renault Mgane E TECH Electric Nature (4)

Den nye Renault Megane E-Tech Electric fås med masser af lækkert udstyr. Foto: Renault

Flere nyheder om Renault

Bilmagasin