Bullitt 21 HR

263 km/t på toppen i en mørkegrøn Mustang

Den mørkegrønne Mustang Bullitt fra den ikoniske Steve McQueen-film fra 1968 er genopstået i en ny udgave 50 år senere.

Peter Jensen
·

For at fejre 50-året for tilblivelsen af en af de mest ikoniske bilmodeller, har Ford valgt at sende en Ford Mustang Bullitt på gaden i mørkegrønne nuancer. Specialmodellen har været under kærlig behandling af de danske motorjournalister - og de har altså svært ved at finde noget skidt at sige om den potente muskelbil.

Den nye Ford Mustang Bullitt har en forstærket udgave af den velkendte fem-liters V8-motor, som i denne version yder hele 460 hestekræfter - nok til at sende vognen lynhurtigt væk fra kantstenen, og i øvrigt rigeligt til en topfart på 263 kilometer i timen.

Den har en masse klassiske detaljer fra den originale Mustang GT Fastback fra den legendariske thriller "Bullitt" med den lige så legendariske skuespiller og racerkører Steve McQueen i hovedrollen. 

I filmen er biljagten ikonisk. Den næsten 10 minutter lange, hæsblæsende og smukt producerede biljagt i Warner Brothers-filmen foregår i San Franciscos gader, notorisk kendt for at være så stejle, at det er svært ikke at lave flyvehop, når man når kanten.

Svømmer over af begejstring

Steve McQueen sidder bag rattet af en Ford Mustang GT Fastback årgang 1968, der også er året for filmens premiere, mens han jagter to lejemordere.

Ford Mustang Bullitt er lavet for at fejre 50-året for den klassiske film og som en anerkendelse af den berømte bil fra filmen. Den er blevet introduceret hos FordStore i Esbjerg - og nu har også de danske motorjournalister haft fingre i modellen. Og de er ved at svømme over af begejstring. 

Jyllands-Postens bilekspert Jens Høy understreger, at den flot skårne Ford Mustang Bullitt tiltrækker sig ualmindelig meget opmærksomhed.

Komforten er overraskende god

"Ford Mustang er stadigvæk et fremragende eksempel på en stærk og brummende V8-bil med hårde, men alligevel glansfulde linjer (...). Bullitt har masser af indbygget charme, og komforten er overraskende god, når bilen er oppe i fart", skriver Jens Høy, der altså er svært tilfreds med opholdet i Bullitt. Du kan læse hele hans anmeldelse her.

Bilmagasinets erfarne Steen Bachmann er ikke mindst vild med lyden af en Ford Mustang anno 2018.

"Især lyden fra den fem-liters V8-motor uden trykladning er fantastisk. Lyden er dybere og med mere bas end for eksempel fra en AMG, og med 460 hestekræfter er her godt med skub i muskelbilen.", skriver han. Læs anmeldelsen her

Motorskribent Henrik Dreboldt, der er fast leverandør af bilanmeldelser til blandt andet Berlingske, har fået sin sag for i Ford Mustang Bullitt, som han prøver af på Sjællands-Ringen.

En uhyre levende vogn

- På vej ud af kurven slår den let med bagenden igen. Den her vogn er uhyre levende, og der findes ikke mange fisk, der slår mere med halen end en Ford Mustang Bullitt på en let efterårsfugtig asfalt. Det gør den livsfarlig i den kådes hænder, og den kræver stor selvdisciplin. Bag rattet mærker du, at du lever, og som entusiast må jeg overgive mig og elske den, for hvad den er", skriver han.

Dermed slutter han sig til det store felt af bilanmeldere, der er helt vilde med den skarpe Bullitt. Du kan læse anmeldelsen i Berlingske via dette link.

Vil du vide mere om Ford Mustang, så kan du læse lidt her, og du kan komme i kontakt med Bjarne Nielsen FordStore i Esbjerg, der er et af de bare fem steder i Danmark, hvor bilmodellen forhandles.

Alle fotos her på sitet er leveret af fotograf Mads Dreier via Ford Danmark.