Kunde Underskriver Kontrakt

Attraktive billån

Skræddersyet til din økonomi

Vælg det rigtige billån

Billån kan være kompliceret, men du kan gøre det mere overskueligt ved at overveje tre punkter. Vi kan bedst rådgive dig hvis du har styr på din øvrige økonomi og kender dit rådighedsbeløb. Er du i tvivl om hvad du har råd til så prøv at udarbejde et budget hvor du måned for måned notere dine udgifter og indtægter. Det giver et godt overblik.

Forhold dig indledningsvist til følgende:

  • Hvor meget ønsker/kan jeg betale hver måned?
  • Hvor meget har jeg til udbetaling?
  • Hvor stor sikkerhed ønsker du? Fastforrentet eller variabelt billån
  • Du kan læse mere om de enkelte punkter her på siden.

 

Hvor meget ønsker/kan jeg betale hver måned?

Den månedlige ydelse

Når du overvejer at købe en ny bil har du sikkert allerede overvejet om du har råd til bilen. Det er en god ide på forhånd have undersøgt din økonomi, således at du kender dit rådighedsbeløb. Med det i hånden kan du hurtigere få afklaret med os, hvor stort et beløb om måneden du kan og vil finansiere din bil for. Hvor meget du kan låne afhænger af din økonomi.

Lav et budget på 30 minutter

Det er nemt at lave et budgetskema, som kan give dig overblik over din økonomi. Lav et skema som du opdeler efter årets 12 måneder. Åben herefter din netbank og skriv de ting du har brugt penge på ind i arket en efter en - altid i den måned du har brugt pengene. Når du har lavet en måned opdeler du dine poster i grupper så du har "husleje", "fornøjelser", "mad" osv. hver for sige. Mange netbanker kan lave inddele din økonomi for dig så du får nogle overordnede poster som eksempelvis "mad og drikke", "husleje" osv. automatisk beregnet.

Du kender nu dine udgifter. Nederst laver du en total hvor du måned for måned regner dine udgifter sammen. Slutteligt tager du din løn - altså det du får udbetalt - og trækker dine udgifter fra. Overskuddet er dit rådighedsbeløb. Fortvivl ikke hvis nogle måneder giver "underskud" - set over hele året skal du dog gerne have overskud samlet set.

Med et budget kan du se hvad du har i "overskud" og dermed til rådighed til bil, og måske er der noget du kan undvære så du kan få råd til din bil?

Kend dit rådighedsbeløb

For at optage et billån skal du altid have en indkomst, der står mål med den månedlige ydelse, som din nye bil koster. Med andre ord skal du have et tilstrækkeligt rådighedsbeløb således at finansieringsselskabet med rimelighed kan forvente at du har råd til dine månedlige ydelser. Denne proces kaldes også en ”kreditvurdering” hvor finansieringsselskabet netop kigger på din indtægt og økonomi. Der findes ingen tommelfingerregel for hvor meget du kan låne da det afhænger af mange faktorer såsom indtægt, bopæl, civilstand, alder og meget andet. Vi står naturligvis klar til at rådgive dig om hvad du kan forvente.

Er du opført i RKI kan vi desværre ikke tilbyde dig finansiering.

Hvor meget har du til udbetaling?

Minimum 20% eller 20.000 kr.

Finansieringsselskaberne tilbyder forskellige typer af lån hvor du enten kan starte med en udbetaling eller lade være. Vælger du et lån med udbetaling slipper du lidt billigere i rente og reducere samtidig det beløb du skal låne. Begge dele gør din månedlige ydelse lavere. For de fleste lånetyper er udbetalingen minimum 20% af bilens pris og mindst 20.000 kr., men du kan selvfølgelig altid betale mere.

Finansiering uden udbetaling

Ønsker du at bruge din opsparing på andet end din nye bil eller har du ikke mulighed for at penge til udbetaling netop nu, kan vi sagtens tilbyde dig finansiering af din nye bil alligevel.

Læs mere om lån uden udbetaling