Kvindelig Saelger Og Kunde Herning (25)

Få svar på dine spørgsmål

Vi hjælper dig trygt igennem finansieringsprocessen

Der er mange ord at forholde sig til, når bilen skal finansieres, og vi giver dig her svar på de ofte stillede spørgsmål, også kaldet en FAQ. 

Mangler du svar på dit spørgsmål?

Kontakt os

FAQ

Værd at vide om finansiering

- Få styr på alle ord om finansiering

Der er mange ord at forholde sig til, når man skal låne penge, og det er, uanset om det er til hus, bil eller andet. ÅOP, rente og pant er blot noget af det, man skal forstå, ligesom du skal have overblikket over afbetaling og afdrag. 

Du kan her på siden blive klogere på alle de nye ord, du skal have lært, ligesom vores salgskonsulenter står klar til at hjælpe med at forklare det. 

Det er vigtigt for os, at du har ro i maven, når du køber en bil, og derfor er det så vigtigt, at du forstår, hvad du skriver under på. 

Få svar på de vigtigste spørgsmål her eller spørg vores salgskonsulenter.

Kontakt os

Video: Her kan du blive klogere på billån.

Ofte stillede spørgsmål

Kan alle biler finansieres?

Biler på 0-5 år kan altid finansieres.

For biler over 5 år skal bilen have en vis værdi for, at det er muligt at finansiere den. Koster din nye bil under 50.000 kr., er det sjældent fordelagtigt at finansiere din bil, da omkostningerne vil udgøre for stor en del af dit lån.

Kan jeg indbetale ekstra på lånet?

Du kan sagtens indbetale ekstra på dit billån.

Som regel koster ikke noget at indbetale ekstra. 

Fordelen er, at du mindsker din løbetid, fordi gælden hurtigere vil være betalt.

Kan jeg indfri lånet før tid?

Ønsker du at indfri lånet (hvis du eksempelvis sælger din bil), kan du også gøre dette til enhver tid.

Forud for din indfrielse skal du kontakte os eller finansieringsselskabet og få oplyst aktuel restgæld.

Skal jeg stille sikkerhed, og hvad betyder ”pant”?

Normalvis optager finansieringsselskabet ”pant” i din bil som sikkerhed for dit nye billån. Det betyder, at hvis du skulle blive ude af stand til betale den månedlige ydelse, så har finansieringsselskabet ret til at sælge bilen og bruge den til indfri hele eller dele af dit billån. Pant i biler skal tinglyses i de offentlige registre og indebærer dermed en omkostning. Du kan dog vælge billån uden pant og dermed spare penge. Det kræver dog en dybere kreditvurdering, hvor du blandt andet skal indsende lønsedler.

Pant i din bil betyder også, at du ikke kan sælge den, medmindre du har indfriet billånet.

Kan jeg fortryde?

Er du privat forbruger, kan du fortryde aftalen i henhold til kreditaftaleloven paragraf 19 i op til 14 dage fra den dag, hvor aftalen indgås. Fortrydelsesretten gælder udelukkende selve finansieringen, men ikke købet af bilen. Du skal således stadig sørge for at betale for bilen på anden vis. Du kan kun fortryde et lån skriftligt enten ved at sende os en mail eller et brev.

Er du i tvivl om, du har fået det rigtige lån, anbefaler vi, at du kontakter os, inden du fortryder lånet, så vi sammen kan finde den rigtige løsning.

Hvad er rente?

Rente er prisen for at låne penge og opgives i procent. 

Variabel rente betyder, at renten kan variere i billånets løbetid, hvis der sker renteændringer. Her får du den laveste rente. Renten på vores billån følger Cibor3-renten, som er en såkaldt referencerente, og dertil kommer et tillæg. Cibor3 fastsættes hver tredje måned, og dermed kan renten ændre sig hver tredje måned.

Fast rente betyder, at man har den samme rente i hele lånets løbetid. Man betaler en smule mere i rente, men ved til gengæld også, hvad renten er i hele perioden.

Hvad betyder ÅOP?

ÅOP står for årlig omkostning i procent, og det er den samlede pris for lånet. Den inkluderer altså renter, gebyrer og andre omkostninger.

ÅOP bruges til at sammenligne lån, fordi den tager højde for alle omkostninger. Man kan have rentefri lån, der har en højere ÅOP end lån med rente, fordi oprettelsesomkostningerne er høje.

Hvad er lånets løbetid?

Lånets løbetid er, hvor lang tid lånet løber over. For billån er det typisk 8 år svarende til 96 måneder. 

Kan jeg låne til en bil, hvis jeg står i RKI?

Nej, det kan du desværre ikke.

Kvindelig Saelger Og Kunde Herning (35)

Find det rette billån

- Med eller uden udbetaling? Fast eller variabel rente? Vi hjælper dig!

Et billån kan sammensættes på mange forskellige måder, og vi hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige billån. Uanset om det er med eller uden udbetaling, fast eller variabel rente, så guider vi dig og ser på din biløkonomi som en helhed.

Vi tilbyder også tillægsydelser som serviceaftale, forsikring og dæk, ligesom vi kan hjælpe med ladeløsning, hvis det er en elektrisk bil.

Ved at se på det hele samlet kan vi give den bedste pris. 

Læs mere om valg af billån