Ford E Transit 2022 Siden

VIDEOTEST: Ford E-Transit elektrisk varebil

En af de mest solgt varebiler i Europa, Ford Transit, er kommet på ren el med en rækkevidde op til 317 km. Bilguiden gennemgår her bilen for dig.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

VIDEO: Bilguiden har kørt den nye E-Transit og gennemgår den her for dig.

Ford er kongen af varebiler både herhjemme og i det meste af Europa med storsælgere som Transit og Transit Custom. Ford har startet elektrificeringen med deres største model og har givet den en af markedets højest opgivne rækkevidder på op til 317 km – og som med alle elbiler i det danske klima skal det tages med et gran salt.

Trækker du 30 procent fra 317 lander du nærmere 220 km. Og er det så nok til at vinde nogle af de måske lidt konservative erhvervsdrivende over på ren el? Det handler i høj grad om to ting: planlægning og kørselsbehov.

Ford E Transit 2022 Frontgrill

På nær de blå linjer i frontgrillen og et strømstik er det udvendigt ikke til at se, at Transit er blevet fuldelektrisk. Foto: Bilguiden

Mulighed for hurtigladning og ingen kompromis med pladsen

Batteriet i E-Transit er på 68 kWh og kan lades i indkørslen eller byggepladsen med 11 kW – eller DC lynlades med op til 115 kW. Det betyder at den kan oplades fra 15 til 80 procent på 34 minutter.

Elmotoren trækker på baghjulene og fås med enten 184 eller 269 hk med et moment på 430 Nm. Rækkevidden er opgivet den samme.

Batteriet ligger under varerumsbunden hvilket betyder, at du ikke mister plads i forhold til den normale Transit. Et nyt baghjulsophæng gør også, at nyttelasten fortsat er høj.

Den fås i to højder og tre længder med op til 15,1 m3 varerumsplads. Faktisk kan du få E-Transit i hele 25 forskellige varianter og med en nyttelast på op til 1.758 kg for varebilsvarianten.

Ford E Transit 2022 Varerum

Der er samme varerumsplads som i den almindelige Transit takket være et tyndt batteri under varerumsbunden. Foto: Bilguiden

Automatgear, masser af standardudstyr og app

E-Transits størrelse og ydre design er på nær nogle blå linjer i frontgrillen som vi kender det fra den almindelige Transit. Inde i kabinen er der stadig masser af aflægningsplads, stor kopholder til kaffekanden og mere standardudstyr som aircondition, fartpilot, nøglefri start, varme i sæder og forrude og stor 12” SYNC4 skærm med mobil og appopkobling.

Du har gennem et 4G-modem hele tiden adgang til bilen via appen Ford Pass Pro. Her kan du låse bilen op, fjernstarte og fjernvarme bilen, så den er klart til de kolde morgener eller frokostpausen. Udover app-styring af bilen og vognparken får du også mulighed for at bruge batteriet i bilen til dit værktøj. To strømstik i varerummet føder således for eksempel værktøj eller maskiner med strøm. 

Ford E Transit 2022 Stroem

To strømstik i varerummet giver mulighed for at bruge batteriets strøm til at føde værktøj. Foto: Bilguiden

Guldmedalje i sikkerhed og lavere driftsomkostninger

Varebiler får ikke stjerner af Euro NCAP men har i stedet fået en guldmedalje takket være dens standard sikkerhedsudstyr.

Du kan også tilkøbe en række yderligere førerassistancepakker som man kender fra personbiler med blandt andet parkeringssensorer, bak- eller 360 graders kamera, blindvinkelalarm og adaptiv fartpilot som især er en fordel med automatgear.

E-Transits sidste es i ærmet er uden tvivl muligheden for at nedbringe service- og driftsomkostningerne – ford estimerer selv omkring 40% over tre år med 180.000 kørte km og samtidig undgår man nedetid på varebilen.

Ford E Transit 2022 Kabine

Du får en stor 12" helt moderne touchskærm med SYNC 4, hvor du både styrer aircondition, radio og meget andet. Foto: Bilguiden

Ford E Transit 2022 Bagfra

Der er både muligheder for skydedøre i begge sider eller blot den ene. Foto: Bilguiden

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin