Bilguiden Koerselvferie.00 00 02 14.Still001

Tips til kør-selv ferien: Rasmus kørte 5000 km sydpå i elbil

Rasmus Hundrup har en Polestar 2 Performance og valgte denne sommer efter mange overvejelser at køre med familien sydpå fra Them til Gardasøen og videre til Sydfrankrig. I alt knap 5000 km i en elbil som han nu deler sine erfaringer fra.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

VIDEO: Se hele videoen med Rasmus i bilguiden her.

Denne sommer kørte Rasmus Hundrup og familien på kør-selv ferie i to uger. Det foregik for første gang i en elbil, hvor de tilbagelagde knap 5000 km på turen til Sydfrankrig og retur.

Efter Rasmus Hundrup og familien i foråret fik en elbil for første gang legede han hurtigt med tanken om at lade dieselbilen blive i garagen og i stedet køre på ferie sydpå i elbilen. Efter et par ”prøveture” syd for grænsen og til Skagen samt en del online forberedelse, valgte de at gøre alvor af planerne og kørte sydpå i uge 29 og 30. Først til Gardasøen i Italien og herefter videre til Sydfrankrig. Familien endte i alt med at tilbagelægge 4935 km.

Koer Selv Elbil1

26 ladestop blev det til på de knap 5000 km til Sydfrankrig og hjem igen. Foto: Privatfoto

Elbil kræver mere planlægning

I en video fortæller Rasmus om, hvad han konkret gjorde for at forberede sig til turen i elbil. Han søgte blandt andet erfaring fra andre på youtube og i elbilsgrupper på facebook.

Han anbefaler især apps’ne ’A Better Route Planner’ eller ABRP, og Plugshare hvor man får et nemt overblik over lademuligheder i hele verden. Her kan man taste sin rute ind og bede appen planlægge ladestop for sig. Samtidig kan man indstille, hvor meget buffer man vil have på batteriet ved ankomst til ladestanderne samt hvor kraftige ladestanderne minimum skal være.

Koer Selv Elbil

Rasmus Hundrup brugte flere apps som han også kunne bruge gennem bilens navigation. Foto: Privatfoto

Billigere i elbil

Rasmus Hundrups ’brændstofbudget’ lød efter knap 5000 km på i alt 3465 kroner. Han ladede omkring 900 kWh fordelt ud på 26 ladestop. Han sparede dermed godt 600 kroner i forhold til at tage turen i hans dieselbil med 18 km/l og en diesel-literpris på 15 kr.

Det er han selv ganske godt tilfreds med. Og faktisk ville han tage turen igen – også selvom det blev 1000 kroner dyrere i elbilen.

- Om det er den ekstra tid eller det, at du sætter dig ind i en bil, der er superlækker at køre i. Jeg havde nok taget turen i elbilen uanset hvad. Mindsettet skal være til det, og nu har jeg vænnet mig til det. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skulle vælge at tage i stedet for, siger Rasmus Hundrup med et smil.

Hør Rasmus fortælle om alle hans erfaringer med tage på ferie i sin elbil i videoen i toppen af artiklen.

Koer Selv Elbil2

Turen mod Gardasøen foregik om natten, hvor der var masser af ledige ladestandere. Foto: Privatfoto

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin