Ford Kuga 2020 1600 08

Succesfuld SUV ligger atter nummer 1

Den roste Ford Kuga PHEV indtager førstepladsen på salgshitlisten med 3499 solgte enheder. Det svarer til, at der hver eneste dag er rullet godt 19 Ford Kuga-modeller ud fra de danske Ford-forhandlere.

JW2
Jesper Werge
·

Regnskabet for bilsalget i årets første halvdel er netop gjort op, og med hele 3499 solgte enheder er Ford Kuga den bilmodel, som danskerne har været mest begejstret for i periode. Det aktuelle salg svarer til en markedsandel på hele 3,0 procent. Kia Ceed og Renault Captur blander sig også i top 10.

Bilsalget er så småt i bedring efter nogle horrible kvartaler grundet den altoverskyggende pandemi, der også har holdt de danske bilkøbere fra at handle i helt så stort omfang som tidligere.

I løbet af det første halvår af 2021 er der samlet set blevet solgt 117.384 køretøjer herhjemme, hvis vi lægger tallene for personbiler, varevogne, busser og lastbiler sammen. Det svarer til en fremgang på 11,6 procent i forhold til første halvår af 2020, som jo var der, hvor Corona-nedlukningerne havde sit indtog.

Den roste Ford Kuga PHEV indtager førstepladsen på salgshitlisten med 3499 solgte enheder. Det svarer til, at der hver eneste dag er rullet godt 19 Ford Kuga-modeller ud fra de danske Ford-forhandlere. Dermed overhaler Ford store plugin-hybrid Citroën C3 og Peugeot 208 på henholdsvis anden- og trejdepladsen, der er solgt i 3261 og 2822 styk.

Ford Kuga 2020 1600 28

Med en markedsandel på intet mindre end 3 procent må man sige, at Ford Kuga PHEV har haft et forrygende 2021 indtil videre. Foto: PR

Danmarks næststørste bilmærke

Den lille Toyota Yaris har opnået en fjerdeplads, men herefter står der atter Ford på programmet. Med 2683 solgte eksemplarer er Ford Transit Custom nemlig den suverænt mest solgt varevogn, og det forrygende salg er altså nok til at brage langt op på den samlede hitliste.

Vi skal helt ned på 23. og 24. pladsen for at finde de næste varevogne, som er Volkswagen Transporter og Mercedes-Benz Sprinter. De er solgt i henholdsvis 1246 og 1243 eksemplarer, og dermed sælger de to mærker altså færre varebiler tilsammen, end Ford alene gør med Transit Custom.

Succesen for de to storsælgende Ford-modeller betyder da også, at mærket kan notere sig en fremgang samlet set på 20,8 procent, hvis vi holder salget i første halvår i år op mod salget i første halvår sidste år. Det resulterer i en øjeblikkelig placering som det næstmest sælgende bilmærke i Danmark med 10.336 enheder – og en markedsandel på 8,8 procent.

Ford Transit Custom 2019 Eksterioer Topsaelger Succes Velkoerende Velindrettet (2)

Få modeller har opnået så fine salgstal over så relativt lang en årrække, som den aktuelle version af Ford Transit Custom. Foto: PR

Den bedst sælgende PHEV-model

Kigger vi på salgstallene for juni 2021 isoleret, så ser det også ganske fornuftigt ud for den store Ford Kuga, der er den klart bedst sælgende plugin-hybrid – eller PHEV, som modellen også hedder. PHEV står for plugin hybrid electric vehicle.

I juni blev der solgt 705 Ford Kuga-modeller, hvilket rakte til en flot andenplads i den samlede liste. Kun den lille Toyota Yaris var mere eftertragtet, men det er altså også en model, der er meget mindre, og som prismæssigt ligger et helt andet sted.

På plads nummer 9 og 10 finder vi to andre ”Bjarne Nielsen-biler” – nemlig Renault Captur og Kia Ceed, som vi sælger fra flere af koncernens bilhuse. De to er solgt i henholdsvis 422 og 386 styk.

Kilde: Bilstatistik

2020 Renault CAPTUR E TECH Plug In

Renault Captur blev i juni 2021 den niende bedst sælgende bilmodel i Danmark. Foto: PR

Læs flere nyheder om Ford...