Renault Twingo bliver elektrisk

Renault har løftet sløret for endnu en elbil i modelprogrammet, og det er kultbilen Twingo, der nu sættes strøm til.

Mette Munk Nielsen
·
Renault Twingo Electric 2024 Forfra

Renault har afsløret endnu en kommende elbil i modelprogrammet: Den elektriske Renault Twingo. Bilen har designreferencer til kultbilen Twingo fra 1993, og det bliver en fuldelektrisk bybil.

Ud af det blå har Renault præsenteret endnu en kommende elbil, og endnu en gang trækker man på design fra tidligere modeller. Det er kultbilen Renault Twingo fra 1993, der kommer til at lægge designlinjer til den kommende elektriske model. 

Renault Twingo er blevet solgt i mere end 2,5 millioner eksemplarer, og ud fra billeder er det tydeligt, at man vil lægge sig tæt op af designet på den originale Twingo fra 1993. 

Renault Twingo 1993

Kultbilen Renault Twingo fra 1993 - den elektriske udgave kommer til at minde meget om originalen. Foto: Renault

Lav forbrug, lav pris

Det er ikke meget, Renault har offentliggjort om den nye bil, men den kommer til at blive bygget på samme platform som Renault 5 og Renault 4. Den kommer også til at blive produceret i Europa i ElectriCity i Frankring, hvor Renault har fire fabrikker.

Det er en bil, der er designet til byen, og den skal derfor også være virkelig effektiv. Med et forbrug på 10 kWh/100 km er den langt mere effektiv end bilmodeller i dag, der typisk ligger på 16-20 kWh/100 km.

Målet er samtidig at lave en bil, der udleder 75% mindre CO2 end gennemsnitsbenzinbilen anno 2023. Og det endda til en skarp, lav pris. Den europæiske pris bliver 20.000 euro.

Renault Twingo electric forventes på markedet om to år - altså i 2025.

Renault Twingo Electric 2024 Bagfra

Smart til byen og med et lavt forbrug. Foto: Renault

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder