Spacenormad4

Renault ruller ind på camper-markedet

De seneste ti år er markedet for campere eksploderet i Europa. Nu er Renault sprunget med på bølgen, og den franske producent er klar i kulissen med en laber model baseret på Renaut Trafic, som er indrettet af den franske virksomhed Pilote.

JW2
Jesper Werge
·

Der er blevet rift om autocamperne - og det har fået adskillige bilfabrikanter til at producere camper-versioner af nogle af deres bilmodeller. Renault er klar til at springe med på den vogn, og det franske camper-firma Pilote har derfor kastet sin kærlighed på Renault Trafic-modellen.

Også i Danmark har man fået øjnene op for det fede camperliv. Derfor er Danmark faktisk et af de kun fem lande i Europa, der næste år kan præsentere den nye Renault Trafic Space Nomad.

Bilen er bygget over den nye Renault Trafic, og er indrettet af den franske virksomhed Pilote, der har bygget campere siden 1962 i alle størrelser.

Renault Trafic Space Nomad-serien er kendetegnet ved at være spækket med udstyr, der gør rejsen ud i det ukendte til en komfortabel en af slagsen.

Space Normad1

Den kompakte Renault Trafic er faktisk ganske rummelig som autocamper. Foto: Renault

Kabinen er lækkert og solidt isoleret

Den er naturligvis et fuldt udstyret køkken med to gas kogeblus, integreret vask, 49 liters køleskab, udebord og stole, senge til fire personer. Derudover er der også en udendørs bruser.

Foran er der to komfortable stole, der naturligvis kan vendes 180 grader til passagerafdelingen, der fås i to udgaver. En med en fast to sæders bænk eller tre sæders, der kan forskydes. Uanset vind og vejr kan man tage på tur i den nye Renault Trafic Space Nomad, da kabinen er solidt isoleret, og der er en 2000 watt opvarmningsenhed.

Den nye Renault Trafic Space Nomad er på alle måder et topmoderne køretøj med et robust design med full-LED lygter, en helt horisontal kølerhjelm og en markant kølergrill.

Spacenormad7

Den nye Renault Trafic Space Nomad er på alle måder et topmoderne køretøj med et robust design. Foto: Renault

Spækket med topmoderne udstyr

Inden for er der et nydesignet instrumentbord med masser af fralægningsplads. Bilen er naturligvis udstyret med de seneste systemer indenfor aktiv sikkerhed, som aktivt nødbremsesystem, advarsel mod vejbaneskift og blindvinkel assistent.

Det hele styres via den 8-tommers store touchskærm, der har integreret Apple Car Play og Android Auto – og i øvrigt kan telefonen oplades trådløst.

Renault Trafic Space Nomad kommer i to længder, og har plads til fem personer, alt efter hvilken variant man vælger. Motormæssigt er der en del at vælge imellem. Fra 110 til 170 hestekræfter med manuel og automatiske gearkasse.

Der er endnu ikke priser på den nye Renault Trafic Space Nomad.

Spacenormad6

Drømmen om den ultimative frihed kan nu få franske hjul at rulle på. Foto: Renault

Læs flere nyheder om Renault...