2022 NEXT GEN RANGER RAPTOR EXTERIOR 19 (1)

Ny Ford Ranger Raptor i Danmark

Den helt nye Ford Ranger Raptor er på vej ud til de europæiske kunder. Den nye pickup giver vildskab helt ny betydning og har ekstreme terrænegenskaber.

Mette Munk Nielsen
·

Ventetiden er forbi. Den nye Ford Ranger Raptor er kommet til Europa, og de første kunder har allerede modtaget deres. Med ekstreme terrænegenskaber og en kraftfuld 296 hk 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor får vildskab helt ny betydning med denne fantastiske pickup.

I disse dage modtager de første europæiske kunder den helt nye generation af Ford Ranger Raptor. Det er den første variant af næste Ford Ranger-generation, der kommer ud til kunderne, og denne gang er det Ford Performance, der har udviklet bilen. Det var også dem, der udviklede den første Raptor, og der er i endnu højere grad end tidligere taget hensyn til terrænentusiasterne. 

Den har ekstreme terrænegenskaber, smart teknologi og designet er opdateret, så det er den mest avancerede Ranger nogensinde.

- Vi har virkelig været opsatte på at skabe en ægte performance pickup med den nye generation af Ranger Raptor. Denne variant er markant hurtigere, ser fantastisk ud og er spækket med nye features, der gør den til den sejeste og mest hårdføre Ranger, Ford nogensinde har udviklet, siger Dave Burn, chief programme engineer bag Ranger Raptor.

2022 NEXT GEN RANGER RAPTOR EXTERIOR 03

Den nye Ranger Raptor er skabt til terrænkørsel. Foto: Ford

Ny 3,0 liters benzinmotor med 292 hk

Er man Ford Performance-fan, så vil den største nyhed være den helt nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor med imponerende 292hk og et omdrejningsmoment på 491 Nm.

Motoren i Ranger Raptor er bygget af en cylinderblok i komprimeret grafit-jern, der både er cirka 75 procent stærkere og op til 75 procent stivere end det jern, man anvender i almindelige afstøbninger. Ford Performance har derudover sikret sig, at motoren reagerer hurtigt og umiddelbart på acceleration, mens et såkaldt ”anti-lag system", som også ses på Ford GT og Ford Focus ST. Motoren er derudover bygget med en individuel turbo-boost-profil til hver af gearene i 10-trins automatgearkassen.

- Den nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor giver Ranger Raptor en anderledes dynamik end tidligere, hvilket vil begejstre selv den mest hardcore performance-entusiast. Accelerationen og den rå ydeevne fra den nye drivlinje vil efterlade dig med et stort smil fra øre til øre, siger Dave Burn.

Den nuværende 2.0-liters bi-turbo dieselmotor vil fortsat være tilgængelig i den nye generation af Ford Ranger Raptor.

2022 NEXT GEN RANGER RAPTOR EXTERIOR 22

Der er nok at glæde sig til med den nye Ford Ranger Raptor. Foto: Ford

Syv køretilstande og opdateret design

For første gang har Ranger Raptor et permanent firehjulstræl, og der er syv køretilstande, som skal give føreren de bedste muligheder for at køre i alt slags terræn. Med One Road-tilstanden kan der vælges normal, sport og slippery, mens man med Off Road kan vælge rockcrawl, sand, mud/ruts og baja. 

Derudover er der et helt nyt design med udvidede hjulkasser og et markant design på forlygterne. De store FORD-bogstaver på grillen og den separate kofanger givet et muskuløst udtryk. Indvendigt er der sportssæder, digital instrumentering og opvarmet sportslæderrat.

Bilen fås i syv forskellige farver. 

2022Nextgenrangerraptor 08

Også indvendigt understreges Raptors karakter med nye sportssæder. Foto: Ford

Ny Ford Ranger kan også snart bestilles

Det er de første kunder i Europa og herunder også Danmark, der nu får deres nye Ranger Raptor, som fortsat kan bestilles hos de danske forhandlere. Og snart åbnes der også for bestilling af den næste generation af Ford Ranger. Den bliver spækket med smarte og praktiske funktioner, og kommer blandt andet i udgaverne XL. Wildtrak, Platinum og så Raptor. Det er den hidtil mest omfattende Ranger-serie i Europa.

Ford Ranger Raptor lanceres officielt i starten af 2023. 

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin