E Transit Euro NCAP Gold 1845

Ny elektrisk E-Transit får fem stjerners sikkerhed

Fords storsællert, varebilen Transit, kommer i år i en fuldelektrisk udgave ved navn E-Transit. Nu er den nye el-varebil blevet testet af Euro NCAP, og varevognen scorer topkarakter.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Til foråret tager Ford hul på en helt ny elektrisk æra for modelprogrammet for varebiler med lanceringen af Ford E-Transit. Nu er varebilen blevet testet i sikkerhed af Euro NCAP, og her scorer varebilen topkarakter med fem stjerner. 

Fords første 100 procent elektriske varebil er med dens klasseledende batteristørrelse, lange rækkevidde og motorydelse et oplagt valg for varebilskunder, der ønsker at forbedre og lette produktiviteten.

De første Ford E-Transit er endnu ikke rullet ud på de europæiske veje, men allerede nu roses varebilens avancerede førerassistancesystemer og belønnes med guld. Den anerkendte og uafhængige crashtest-myndighed, Euro NCAP, står bag de omfangsrige tests af varebilen, der blandt andet omfatter automatisk nødbremse ved kollisionsfare med andre biler, cyklister og fodgængere, mens også varebilens vognbaneteknologi, skiltegenkendelse og passagerovervågning er blevet gennemtestet.

- Euro NCAP er synonym for bilsikkerhed. Myndighedens anerkendelse af Ford E-Transit er et tydeligt bevis på Fords gennemgribende forpligtelse for kundernes sikkerhed på tværs af vores modelprogram. Ford E-Transits avancerede førerassistancesystemer passer ikke kun på varebilens chauffør og andre trafikanter, men sørger også for, at vores kunder får mest muligt ud af deres varebil med minimal nedetid og begrænsede omkostninger til forsikring og reparation efter eventuelle uheld, siger Stuart Southgate, director, Safety Engineering, Ford Europa.

Ford E Transit 15

Den nye E-Transit har masser af standard sikkerhedsudstyr, der ikke er tidligere er set i varebils-segmentet. Foto: Ford Europe

Fyldt med sikkerhedssystemer

Ford E-Transit har avancerede førerassistancesystemer som standard og vil blandt andet være udstyret med Pre-Collision Assist, automatisk nødbremsesystem med fodgængergenkendelse, 360 graders kamera og Lane-Keeping System.

Euro NCAP har udsat E-Transit for adskillige tests. Fx test af bremseevne ved pludselig opbremsning fra forankørende bilister, men også ved at simulere et barn, der løber over vejen foran varebilen, der kræver akut nedbremsning. Alt sammen scenarier, der ikke er utænkelige i større byer, hvor Ford forventer, at E-Transit særlig vil køre rundt på gaderne.

Ford E-Transits danske priser offentliggøres inden længe.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin