Masseproduktionen af Ford Explorer er i gang

Produktionen af den nye Ford Explorer er gået i gang på Ford-fabrikken i Køln.

Mette Munk Nielsen
·
Ford Explorer Produktion 2024 Koeln (2)

Ford har startet masseproduktionen af deres nye Ford Explorer. Dermed starter en ny æra på Ford-fabrikken i Køln, og mange kan snart se frem til at modtage deres bil. 

Ford har startet en ny æra på deres fabrik i Køln. De har nemlig startet produktionen af den nye, fuldelektriske Ford Explorer. Det er den første model på fabrikken, hvor Ford har brugt mere end 13 milliarder kroner på at omstille produktionen. 

Ford Cologne Electric Vehicle Center hedder fabrikken, og her kombinerer man Fords amerikanske arv med tysk teknik, fordi bilen er den første Ford elbil, der er produceret i Europa og til Europa.

- Det er intet mindre end imponerende at opleve, hvordan vores fabrik i Køln fra 1930 er blevet ombygget til en højteknologisk fremtidsfabrik. Med masseproduktionen af vores elektriske Explorer, markerer vi en helt ny æra for Ford i Europa, siger Kieran Cahill, Vice President, Manufacturing, Ford Europe and International Markets Group.

2023 FORD Thenewall Electricfordexplorer 5 LOW (1)

Ford Explorer kan bestilles nu

Produktionen af Ford Explorer er i gang, og det er muligt at bestille bilen nu. Bilen forventes at blive leveret i starten af efteråret, så der er ikke lang ventetid på den helt nye elbil.

Ford har med den elektriske Explorer lavet en fuldelektrisk familiebil, der leverer på både rækkevidde, plads og design. Der er mange elementer, der er værd at fremhæve ved bilen. 

Du kan på vores Ford-side blive klogere på Explorer og se alle detaljer.

Oplev Ford Explorer

Ford Explorer Produktion 2024 Koeln (5)

Ford Explorer ruller snart af samlebåndet på fabrikken i Køln. Foto: Ford

Store forventninger til Ford Explorer

Der er store forventninger til den nye Ford Explorer - og med god grund. Bilen har en imponerende rækkevidde op til 602 km, markant design, masser af udstyr og fede detaljer, som gør den virkelig anvendelig i hverdagen. 

Startprisen lyder på 299.900 kr., og der er flere muligheder for at kombinere og sammensætte bilen, som du ønsker. 

Se alt om Ford Explorer og bestil den i dag

Se vores Ford Explorer live, hvor vi har gennemgået elbilen grundigt. 

Ford Explorer Produktion 2024 Koeln (10)

Produktionen af Ford Explorer er nu i gang på fabrikken. Foto: Ford

Flere elbiler fra Ford i fremtiden

Fords tyske fabrik i Køln har siden 1930 spillet en stor rolle for det amerikanske mærke, og listen over ikoniske modeller fra fabrikken er lang: Ford Model A, Taunus, Capri, Granada og senest Fiesta. 

Da produktionen af Ford Fiesta stoppede, omlagde man fabrikken, så den i dag fremstår topmoderne. I mere end 90 år har fabrikken været en af de mest effektive på verdensplan, og der er produceret mere end 18 millioner biler til Fords europæiske kunder. 

I dag er det en af Fords mest effektive bilfabrikker, og der investeret i blandt andet AI-teknologi, og medarbejderne får selskab af mere end 600 nye robotter og anden smart teknologi. Og Ford oplyser selv, at fabrikken er tæt på at opnå en klassificering om CO2-neutral fabrik. Det er for eksempel påkrævet, at fabrikkens elektricitet og naturgas er CO2-neutral og baseret på 100% vedvarende elektricitet og biomethan. 

Foreløbigt er det planen, at Fords næste elbil også skal produceres på fabrikken. Det er en sports crossover, der afsløres inden længe.

Ford Explorer Produktion 2024 Koeln (12)

Udover Ford Explorer skal fabrikken også producere en kommende fuldelektrisk sports crossover fra Ford. Foto: Ford

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder