Ford Ranger 2022 Platinum Skraa Forfra

Luksuriøs Ford Ranger på vej

Den nye generation af Ford Ranger byder på en ekstra luksuriøs udgave kaldet Ford Ranger Platinum.

Mette Munk Nielsen
·

Ford kommer snart med en ny generation af Ford Ranger, og her er der blevet plads til en ekstra luksuriøs udgave af den store pickup. Ford Ranger Platinum hedder bilen, hvor der er skruet op for niveauet af luksus.

Førsteklasses interiør, stilfulde designdetaljer og en ny 3.0 liters V6 turbodieselmotor. Det er nogle af højdepunkterne ved den nye Ford Ranger Platinum, som Ford snart lancerer. Det er en ekstra luksuriøs udgave af Ford Ranger og helt ny i modelprogrammet, der også omfatter kendinge som Raptor, Wildtrak og XL. 

- Ford Ranger har sat standarden for ydeevne, alsidighed og hårdførhed i pickup-segmentet, og nu sætter den også standarden for luksus. Den nye Ranger Platinum appellerer til kunder, der værdsætter et ekstra højt niveau af komfort og teknologi, men samtidig er afhængige af at have en hårdfør og pålidelig pickup. En kvalitet, der konsekvent gør Ford Ranger til Europas markedsleder, siger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ford Europa.

Ford Ranger 2022 Platinum Foran

Luksuriøs og lækker. Det er Ford Ranger Platinum. Foto: Ford

Eksklusive udvendige detaljer og kraftfuld motor

Ford Ranger Platinum har eksklusive udvendige detaljer, som fremhæver pickuppens kraftfulde design, og den er bygget over Ranger Wildtrak. Bilen har fået en ny og unik grill og 20" alufælge med sorte højglans detaljer, som er blandt det mest iøjnefaldende ved den nye Ranger Platinum.

Der er bagklap med soft close samt Matrix LED-forlygter, ligesom de praktiske tagrælinger er standard.

Motoren er ny, og det er en kraftfuld 3.0 liters V6 turbodieselmotor med 240 hk, og den har et drejningsmoment på 600 Nm. Den er med Fords 10-trins automatgearkasse, og den kan trække helt op til 3500 kg, mens nyttelasten er over et ton.

Ford Ranger 2022 Platinum Hjul

20" alufælge med højglans detaljer er blandt de eksklusive udvendige detaljer. Foto: Ford

Stilfuld læderkabine og masser af teknologi

Indvendigt har Ford Ranger Platinum en stilfuld læderkabine, der er komfortabel for både fører og passagerer, og den kan fås som Double Cab, der giver plads til fire passagerer udover føreren. Der er premium perforerede og quiltede lædersæder, der har 10-vejs el-justering samt varme- og kølefunktion.

Der er designdetaljer af mørk ahorn og Ambient Light-belysning, der giver en beroligende atmosfære, og det er med til at understrege bilens luksuriøse touch. Der er desuden masser af teknologi i bilen, der blandt andet har to højteknologiske 12” infotainment-skærme, heraf en touchskærm, med Fords avancerede SYNC 4A, som giver en fuldkommen digital oplevelse.

Trådløs opladning af telefonen er sammen med et B&O-lydsystem standard i den nye pickup. Et indbygget FordPass Connect-modem hjælper føreren med at være opdateret, når man er på farten, mens Ford Power-Up softwareopdateringer, trådløst holder bilen opdateret.

Udover de omfattende avancerede førerassistancesystemer fra Ranger Wildtrak, så har Ranger Platinum som standard også semiautomatisk parkeringssystem, blind spot teknologi (BLIS) med cross traffic alert og lane change warning & aid, der holder bilen i sin bane. Et 360-graders kamera giver desuden føreren det fulde overblik over bilen både for og bag.

Ford Ranger 2022 Platinum Saeder

Ranger Platinum fås som Double Cab med plads til fire passagerer. Foto: Ford

Klar til bestilling næste år

Der er udvalgte europæiske markeder, hvor det allerede er muligt at åbne for bestillinger af den nye Ford Ranger Platinum. Danske Ford-kunder kan bestille bilen i starten af det nye år, og produktionen forventes at begynde til marts 2023.

De første biler bliver derfor leveret i starten af efteråret næste år, og her kan danske kunder også forvente at få bilen. 

Ford Ranger 2022 Platinum Kabine

Med to 12" infotainment-skærme og Fords avancerede SYNC 4A, får man en fuldkommen digital oplevelse i Ford Ranger Platinum. Foto: Ford

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin