Ford Bronco 2022 Vand

Legendariske Ford Bronco kommer til Danmark

Europæiske kunder har kunne kigge langt efter den ikoniske Ford Bronco. Men det bliver nu lavet om. Den hårdføre firehjulstrækker bliver tilgængelig på udvalgte europæiske markeder i et begrænset antal i løbet af 2023.

Mette Munk Nielsen
·

Ford Bronco blev relanceret i 2020 med inspiration fra den originale Ford Bronco fra 1966, og den nye udgave har været eftertragtet blandt amerikanere. Nu kommer den ikoniske bil til Europa. I løbet af 2023 bliver den tilgængelig i udvalgte europæiske lande – herunder Danmark.

Det bliver i et begrænset antal, at Ford Bronco kommer til Danmark, men er man til det rå design og en terrængående og hårdfør bil, så vil Ford Bronco begejstre.

- Det er Fords mest hårdføre og alsidige terrængående bil. Vi har skabt et nyt terrænikon ved at kombinere bilens originale DNA med de nyeste teknologier og tilbehør indenfor terrænkørsel. På baggrund af Bronco’ens store succes i USA, er vi begejstrede for at kunne tilbyde den til vores eventyrlystne kunder i Europa, siger Matthias Torn, der er chief engineer, Import Vehicles, Ford Europe.

Ford Bronco 2022 Terrain

Fords mest terrængående og hårdføre bil, Ford Bronco, kan fås i Danmark fra 2023. Foto: Ford

Populær relancering af Ford Bronco

Ford Bronco blev første gang lanceret i USA i 1966, og den blev et symbol på frihed og eventyr. Efter 25 års fravær blev den relanceret i Nordamerika i 2020. Bilens nye design er inspireret af originalen, og ligesom i ”gamle dage” kan man også med den nye Bronco afmontere bilens døre og tag. Med et enkelt stykke værktøj kan man på bare otte minutter forvandle Ford Bronco, så man kan få vind i håret, når vejret tillader det.

Rundt omkring på bilen findes skjulte detaljer, der hylder Bronco’ens arv og som er designet til at blive opdaget, når bilen bruges. Små ”easter eggs” i form af skjulte Bronco-logo’er, en flaskeåbner indbygget i interiøret og skjulte GPS-koordinater til steder, der spillede en særlig rolle under Bronco’ens tilblivelse.

- Det var afgørende, at Bronco’s tilbagevenden var autentisk i forhold til arven fra den originale, ikoniske og robuste SUV. Hver en beslutning vi har truffet omkring Bronco’ens design, har handlet om at tilbyde vores kunder det bedste, maksimere oplevelsen i det fri og sætte en tyk streg under bilens uafhængighed som mærke, siger Paul Wraith, Bronco chief designer.

Ford Bronco 2022 Kore Bagfra

Alsidige Bronco kan bruges både offroad og på vejene. Foto: Ford

Teknologi der giver luft under vingerne

Ford introducerede terrænsystemet G.O.A.T (Goes Over Any Type of Terrain), da Bronco’en blev relanceret for et par år siden. Systemets navn er meget sigende for bilens evner, når det omhandler terrænkørsel, og hvad Bronco’en er i stand til at klare.

Takket være intelligente teknologier og et ’Terrian Management System’, er det nemt for både nybegyndere og erfarne bilister at vælge lige præcis den køretilstand, der er optimal til forholdene.

Bronco har syv køretilstande: Normal, Eco, Sport, Slippery, Mud/Ruts (G.O.A.T), Sand (G.O.A.T) og Baja.

Ford Bronco 2022 Telt

Der er god plads i Ford Bronco til alt udstyr, når eventyret kalder. Foto: Ford

Hård udenpå og indeni

Den nye Broncos interiør matcher bilens hårdføre ydre. Instrumentpanelet er inspireret af den første Bronco-generation, hvilket blandt andet afspejler sig i valget af naturlige farver.

Neopren-sædebetræk giver Bronco optimal beskyttelse under hårde terrænforhold, mens tagræling og særlige holdere til bilens tag og bagklap muliggør nem transport af udstyr som ski, cykler og tagbokse.

En 8” skærm i instrumentpanelet samt en 12” infotainment-skærm giver kunderne adgang til Fords nye SYNC4-system5, der drager fordel af Ford Power-Up trådløse softwareopdateringer (OTA).

Apple CarPlay og Android Auto6 er standard i den nye Bronco sammen med 10 B&O-højtalere samt subwoofer, der alle sammen er med til at skabe soundtracket til kundernes næste eventyr.

Ford Bronco 2022 Bagfra

Der er flere elementer, der kan tages af Ford Bronco. For eksempel døre, men også frontgitter og kofangere. Foto: Ford

Skab dine egne eventyr

- Bronco er bygget til at give kunderne frihed til at udforske og tage på eventyr. Den nye Bronco kan tilpasses ethvert eventyr uden at gå på kompromis med hverken komforten, ydeevne eller performance. Det er Fords sejeste og mest alsidige terrængående bil, og den vil skabe en masse sjove oplevelser i Europa, siger Mathhias Tonn afslutningsvist.

Bronco lanceres på udvalgte europæiske markeder, herunder Danmark, i et begrænset antal i løbet af 2023.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin