Ford E Transit Driving

Fuldelektrisk varevogn testes af kunder

Den mest solgte varevogn i Danmark, Ford Transit er på vej i en ren eludgave, og nu testes de første af kunderne.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Den nye fuld elektriske Ford E-Transit kan snart ses på vejene, når prototypen bliver en del af et europæisk kundetestprojekt i henholdsvis Tyskland, Norge og Storbritannien.

Den nye Ford E-Transit er en del af Fords globale elektrificering af varebiler. Med en rækkevidde på op til 350 km på ren strøm og de nyeste førerteknologier er den et oplagt valg for en miljøbevidste varebilskunde.

E-Transit bliver lanceret i Europa i foråret 2022, men nu er det allerede muligt for udvalgte virksomheder at testkøre den, når et særligt kundetestprojekt træder i kraft til sommer. Projektet er udviklet for at vise, at Fords elektriske varebil lever op til alle standarder indenfor en række udvalgte brancher. Alle varebilerne til projektet er bygget på Fords globale varebilscenter i Dunton i Storbritannien, og de vil blandt andet være tilgængelige med kølerum. Prototypen af E-Transit testes i Tyskland, Norge og Storbritannien i brancher indenfor madlevering, pakkeleverandører og posttjenester.

- Denne type hverdagstest er vigtig, da den giver os indsigt i og bedre forståelse af, hvordan kunder i forskellige brancher kan forbedre deres produktivitet med en nul-emissions bil, siger Andrew Mottram, chief programme engineer, Ford Europa.

I Europa vil 25 forskellige varianter af E-Transit være tilgængelige – som både enkelt eller dobbelt kabine og som chassis. Alle varianter kan fås i forskellige længder, højder og totalvægte.


De første modeller af den nye E-Transit testet nu af kunder i både Norge, Tyskland og England. Foto: Ford Europe

Den stærkeste fuld elektriske varebil i Europa

Den elektriske motor har hele 269 HK og maksimalt drejningsmoment på 430 Nm. Ford E-Transit bliver med sit baghjulstræk dermed den stærkeste af alle tilgængelige varebiler i Europa. Batteriet placeres i bunden af varebilen, hvilket betyder at varerummet er op til hele 15,1 kubikmeter. Det samme som en baghjulstrukken 2-tons Transit har i dag. Den forventede lasteevne er 1.616 kg for varebil varianten og 1.967 kg for chassismodellerne.

Den nye E-Transit vil ikke kun gøre virksomhederne mere bæredygtige, men den vil også reducere omkostningerne til service med omkring 40% sammenlignet med en lignende varebil med dieselmotor med kørsel på 180.000 km over tre år.

Egen energikilde og OTA-opdateringer

Det vil også være muligt at få E-Transit med ’Pro Power On Board’. Med systemet er E-Transit en energikilde, hvor udstyr og værktøj kan betjenes med op til 2,3 kW (2300 W). Det er første gang sådan et system er tilgængeligt for lette varebiler i Europa. E-Transit vil derudover være den første varebil, der kommer med det helt nye infotainmentsystem SYNC 4. Som standard er bilen udstyret med en 12” touchscreen, forbedret stemmegenkendelse og navigation. Med Ford ’Power-Up’ vil E-Transit også løbende opdateres trådløst med ny og forbedret funktioner og løbende forbedringer.

Læs flere nyheder om Ford...