Renault Scenic E Tech Electric Concept

Fra Scenic Vision til Renault Scenic E-Tech Electric

Renault har nu offentliggjort, at konceptbilen Scenic Vision bliver til elbilen Renault Scenic E-Tech Electric. Bilen afslører på IAA Mobility messen i München til september.

Mette Munk Nielsen
·

Tilbage i maj 2022 præsenterede Renault konceptbilen Renault Scenic Vision, og den konceptbilen har nu fået navn: Renault Scenic E-Tech Electric. Den 100% elektriske SUV bliver afsløret på IAA Mobility messen i München i september.

"Alt er ændret undtaget navnet", sådan lyder det fra Renault i forbindelse med offentliggørelsen af navnet på deres kommende elektriske SUV. Renault Scenic E-Tech Electric bliver det fulde navn, men de fleste vil nok kalde den Scenic Electric. 

Renault har genbrugt deres ikoniske Scenic-navn til denne nye bil.

- Scenic var det åbenlyse valg, fordi Scenic gennem 32 år har været en bil til livet. Navnet blev brugt første gang på en konceptbil i 1991 og blev efterfølgende brugt på modellen Scenic fra 1996 og fire generationer frem, fortæller Sylvia Dos Santos, der er head of naming strategy hos Renault. 

Hun tilføjer, at Scenic også er et akronym for safety concept embodied in a new innovative car.

Renault Scenic E Tech Electric Concept

Renault Scenic E-Tech Electric er her vist sløret af camouflage, som Renault løfter sløret for til september. Foto: Renault

SUV-udgave af Megane Electric

Det er ikke meget, Renault har afsløret om bilen ved offentliggørelsen af navnet. Det bliver en bil i C-segmentet, ligesom Megane Electric er det, mens Scenic bliver en SUV. Du får dermed øget frihøjde i forhold til Megane Electric, og man skal nok forvente en del ligheder mellem de to elbiler. 

Da Renault præsenterede konceptbilen Scenic Vision, var der flere informationer at hente om bilen, blandt andet at den skal bygges på den fælles CMF-EV-platform, som både Megane Electric og Nissan Ariya også er bygget på.

Læs mere: Konceptbilen Scenic Vision

I løbet af sommeren bliver elbilen testet på de europæiske veje af Renaults ingeniører. Så her vil man måske kunne spotte en camoufleret udgave af bilen.

Scenic Vision11

Konceptbilen Scenic Vision fra præsentationen af den tilbage i maj 2022. Foto: Renault

Første bil under bæredygtighedsstrategi

Renault Scenic Electric bliver den første produktionsbil under Renaults nye bæredygtighedsstrategi, hvor der lægges vægt på miljø og sikkerhed, og det inkluderer også et stort brug af genbrugsmaterialer til bilen. Den bliver et udtryk for, hvordan Renault gennem hele bilens livscyklus vil reducere brugen af CO2.

Der kommer til at blive brugt mere end 70% genanvendte materialer og 95% af bilen vil kunne genanvendes ved end of life. Det er blandt andet ved at bruge 95% genanvendt stål, 100% genanvendt aluminium, kulfiberdele fra flyindustrien og genanvendte plastikflasker til gulvet. 

Det er ned i mindste detalje, at der er tænkt over genanvendelse. For eksempel skal sæderne ikke skilles ad i enkeltdele, før man kan genanvende dem. Det gør det altså meget nemmere at genbruge materialerne fra bilen.

Scenic Vision7

Det indvendige design på konceptbilen Scenic Vision. Der kommer til at blive anvendt mange genanvendte materialer til den kommende SUV. Foto: Renault

Afsløres 4. september

Renault kommer med flere detaljer om bilen, når den afsløres ved AII Mobility messen i München 4. september.

Den forventes at komme på markedet i løbet af 2024. 

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin