2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (2)

Ford præsenterer E-Transit Custom

Europas bedst sælgende varebil, Ford Transit Custom, kommer nu i en fuldelektrisk udgave. Ford E-Transit Custom hedder bilen, der forventes at kickstarte overgangen til fuldelektriske varebiler for alle erhvervsdrivende.

Mette Munk Nielsen
·

Ford Pro har præsenteret den fuldelektriske Ford E-Transit Custom, og der er store forventninger til, at varebilen kan kickstarte omstillingen fra konventionelle varebiler til elektriske. 

Med en rækkevidde op til 380 km og en 125 kW DC-hurtiglader er Ford E-Transit Custom et virkelig godt bud på en ny varebil, særligt hvis man som erhvervsdrivende vil skifte til en fuldelektriske varebil. 

Ford Transit Custom er Europas bedst sælgende varebil, og den fuldelektriske udgave E-Transit Custom kan for mange kickstarte omstillingen til fuldelektrisk kørsel. 

- Ford Pro og E-Transit Custom er med til at redefinere, hvad en varebil kan tilbyde kunderne – kunderne og deres virksomheder tages med andre ord ind i en ny digital tid. Kunderne er årsagen til, at den konventionelle Transit Custom er den mest populære varebil i Europa, og vi har i mere end 50 år lyttet til kundernes ønsker og behov. Den nye E-Transit Custom er designet og udviklet med henblik på at imødekomme kundernes behov. Nok er det en Transit til en helt ny tid, men det er fortsat en varebil, der kan klare det beskidte arbejde i dagligdagen, siger Jim Farley, CEO, Ford.

E-Transit Custom er de ene af i alt fire elektriske varebilsmodeller fra Ford, som alle lanceres inden udgangen af 2024 i Europa. 

Ford E Transit Custom 2023 Opladning

Skal varebilen skiftes ud til en fuldelektrisk udgave, så ser nærmere på Ford E-Transit Custom. Foto: Ford

Smarte features og Ford Pro

Den nye E-Transit Custom har en trækkapacitet op til 2000 kg, og det er ledende i klassen. Nyttelasten er op til 1100 kg, og den har en 100 mm lavere lastehøjde, som sikrer en endnu lettere adgang til varebilen. 

Der er desuden en lang række nye digitale løsninger og features i varebilen, og de er udviklet til at optimere arbejdsdagen. Kabinen kan med 5G-forbindelse ændres til et mobilt kontor, hvor rattet kan laves til et ergonomisk bord og giver mulighed for at arbejde ved computeren eller nyde frokosten.

Og med Ford Pro bliver det nemt at holde styr på bilerne. Ford Pro er en komplet samling af services, der holder kunderne i hånden ved at samle alle ydelser ét sted. Det er for eksempel service, opladning, flådestyring, software og finansiering. 

- Drevet af Fords digitale økosystem, Ford Pro, er E-Transit Custom en revolutionerende mulighed til de europæiske varebilskunder. Virksomheder, der bidrager med mere end fem billioner kroner til Europas økonomi, og E-Transit Custom vil give disse virksomheders produktivitet et tiltrængt boost i overgangen til elektriske varebiler, siger Ted Cannis, CEO, Ford Pro.

Produktionen af E-Transit Custom sker i et joint venture med Ford Otosan i Tyrkiet og forventes at begynde i efteråret 2023.

Ford E Transit Custom 2023 Computerholder

Omdan rattet til et bord til computeren eller frokosten. Foto: Ford

Kraftfulde elmotorer og rækkevidde nok til hverdagen

Ford E-Transit Custom har et 74 kWh batteri, og man kan vælge mellem to motorer med 135 hk (100 kW) eller 217 hk (160 kW) med et klasseledende drejningsmoment på 415 Nm. Og så er den med trinløst automatgear.

Rækkevidden er op til 380 km, og det er over fire gange mere end det gennemsnitlige daglige kilometerforbrug hos en chauffør af en et-tons varebil, viser Ford Pros kundedata. Dermed burde E-Transit Custom kunne klare næsten en hel uge uden opladning. 

Og når den skal lades op, så hjælper Ford Pro Charging med at holde kunderne i hånden i overgangen til elektriske biler. Her får kunderne mulighed for at administrere opladningen for at finde de mest effektive måder og tidspunkter at oplade på. Det kan være, hvornår på døgnet det er billigst at oplade varebilen. 

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (12)

Ford Pro kan hjælpe i overgangen til fuldelektrisk varebil, i forhold til hvornår det er mest fordelagtig at oplade. Foto: Ford

Lynhurtig opladning på farten

Der er flere muligheder for at lade Ford E-Transit Custom op. Det kan enten ske via en 125 kW DC-hurtigoplader, som oplader 15-80 procent på 41 minutter. Fords egne test har desuden vist, at den med hurtigopladning kan lade 38 km på blot fem minutter. 

Bruger man i stedet den trefasede 11 kW AC-oplader, kan en fuld opladning nås på 7,8 timer. Og man kan holde øje med opladningen ved at bruge FordPass-appen, så man kan se, hvornår varebilen er klar til at køre igen. 

Ford Pro-kunder kan få adgang til 300.000 opladere gennem Blue Oval Charging Network, som er Europas største ladenetværk. E-Transit Custom-kunder får automatisk et 12-måneders gratis abonnement til ladenetværket. 

Ford E Transit Custom 2023 Genstande I Varerum

Det rummelige varerum giver mulighed for mange forskellige indretninger. Foto: Ford

Trådløse softwareopdateringer og færre driftsomkostninger

Med Ford Power Up får E-Transit Custom også færre besøg på værkstedet, fordi det er muligt at lave softwareopdateringer ved hjælp af den trådløse teknologi. Det kan være for at forbedre bilens ydeevne, opdatere eksisterende funktioner eller tilføje nye funktioner. Opdateringerne kommer om natten, så der ikke er nedetid på bilen. 

Ford forventer, at der med den elektrisk E-Transit Custom vil være lavere driftsomkostninger sammenlignet med en tilsvarende dieselmodel - helt op til 40 procent lavere serviceomkostninger. 

Og med otte års garanti (eller 160.000 km afhængig af hvad der kommer først) er alle højspændingskomponenter dækket, og det giver ekstra ro i sindet hos kunderne. 

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (7)

Præcis som Transit Custom - bare fuldelektrisk. Foto: Ford

Masser af teknologi til at gøre hverdagen nemmere

For mange erhvervsdrivende er bilen mere end et transportmiddel. Den fungerer også som kontor, og derfor kan man tilkøbe udstyrspakken Mobile Office, der gør det muligt at omdanne rattet til et arbejdsbord. Samtidig får man LED-belysning, der kan skrues op og ned i styrke, ligesom der medfølger ekstra lys i varebilens loft samt opbevaring mellem sæderne til dokumenter og elektronik. 

Fords Delivery Assist gør det nemmere, hvis varebilen bruges til pakkelevering. Når den er slået til, vil havariblinket automatisk tændes, mens vinduer lukkes, og dørene låses, når føreren forlader varebilen og sætter den i parkeringsmode. Det er med til at optimere chaufførens tid. 

Med Digital Key slipper man for at huske nøglerne, og den flådeansvarlige skal ikke holde styr på fysiske nøgler. Med en digital nøgle har de relevante personer altid adgang til varebilen. Og ligesom på Ford E-Transit får man glæde af ProPower onboard-funktion, som kan oplade værktøj og telefoner. Stikkontakten leverer op til 2,3 kW. 

Opbevarer du værktøj i varebilen er sikkerhedssystemet SecuriAlert en ekstra tryghed. Her vil du få besked, hvis der registreres forsøg på at få adgang til bilen, ligesom man kan give andre brugere adgang, selvom man ikke er ved bilen. 

2022 FORD E TRANSIT CUSTOM (16)

Få strøm til arbejdet direkte fra varebilen. Foto: Ford

Lastrum op til 9 m³ og avancerede førersystemer

Ford E-Transit Custom er gjort 10 cm lavere for at give nemmere adgang til varebilens lastrum, og samtidig er højden på varebilen under to meter. Det gør det muligt at køre ind i endnu flere parkeringshuse og andre steder med højdebegrænsninger. En stor fordel særligt til bykørsel, hvor den fuldelektriske varebil er helt oplagt at køre med, fordi den vil kunne komme ind i alle miljøzoner. 

Der er lastvolumen på 5,8-9,0 m³ og op til 1100 kg nyttelast. Den maksimale lastlængde er 345 cm. Der er mulighed for at lave dobbeltkabine eller kombi-karrosserityper, og det er muligt at vælge mellem kort eller lang akseafstand samt lavt eller højt tag. 

Der er flere avancerede førersystemer i varebilen: Pre-Collision Assist, Lane Keeping System, Driver Alert, Cruise Control med justerbar hastighedsbegrænser, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert, parkeringssensorer og et 360 graders kamera. Alt sammen bidrager til en sikker kørsel. 

Den nye E-Transit Custom har en mere rummelig kabine med højteknologisk interiør, der imødekommer kundernes behov. For eksempel er hver varebil udstyret med en 13-tommer touchscreen med Fords avancerede SYNC 4 infotainmentsystem, der er drevet af et nyt 5G-modem og taler sammen med Ford Pros services.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin