Ford Pro Supervan 2022

Ford overrasker med SuperVan og regnbuefarvet Ranger

Ford har taget sit varebilsprogram til ekstreme højder med den elektriske SuperVan med 2000 hk og en farvestrålende Ranger Raptor. Begge biler blev præsenteret på den årlige Goodwood Festival of Speed i Storbritannien.

Mette Munk Nielsen
·

Med en 100% elektrisk SuperVan og en regnbuefarvet Ranger Raptor stjal Ford billedet ved Goodwood Festival of Speed i Storbritanien. 

Det var svært at overse Fords konceptbiler på årets Goodwood Festival, der blev afholdt i slutningen af juni. Her overraskede Ford med den fuldelektriske SuperVan og en regnbuefarvet ”Very Gay Raptor”.

Den hårdføre Ranger Raptor i alle regnbuens farver viser Fords støtte til LGBTQ+-miljøet og sætter fokus på diskrimination. Den blev præsenteret sammen med en liveudsendelse af Fords Tough Talk-serie, som handlede om, hvordan bilindustrien kan bidrage til at fremme en kultur for inklusion og samarbejde med LGBTQ+-miljøet.

Ranger Raptor 2022 Regnbue Side

"Very Gay Raptor" kaldte Ford den regnbuefarvede Ranger Raptor. Foto: Ford

Ny SuperVan viser potentialet

Den nye SuperVan, som Ford også havde med, lægger sig i rækken af SuperVans fra Fords hånd. Det startede helt tilbage i 1971, og i år var der fokus på at vise, hvad elektriske varebiler potentielt kan.

”Vi udviklede netop den fuldelektriske SuperVan for at vise det fulde potentiale i elektriske biler, der med den rette Ford Pro-teknologi er forbundet 24/7. Med denne SuperVan tager vi den avancerede teknologi og det karakteristiske udseende fra E-Transit Custom til et helt nyt niveau,” siger Hans Schep, General Manager, Ford Pro.

Ford Pro Supervan 2022

Ford SuperVan har fire elektriske motorer og 2000 hk. Foto: Ford

Fire elektriske motorer og 2000 hk

Der er nemlig hentet inspiration fra den for nyligt afslørede E-Transit Custom, da den nye SuperVan blev udviklet, og der er også komponenter fra Custom i den elektriske varebil.

Men så stopper lighederne vist også. SuperVan har nemlig hele fire elektriske motorer, 50 kWh batteri og et skræddersyet kontrolsystem, der tilsammen producerer 2000 hk, som tager SuperVan fra 0-100 km/t på under to sekunder.

Varebilen er dermed et glimrende bevis på, hvordan Ford Pro tager Fords varebiler til et helt nyt niveau og understreger Fords forpligtelse til en 100% elektrisk fremtid.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin