Ford genopliver Capri med ny elbil

Ford har i dag løftet sløret for en elektrisk nyfortolkning af den ikoniske Ford Capri.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
2024 Ford Elektrisk Capri (25)

Med lanceringen af den nye Ford Capri genopstår Fords populære klassiker fra 70’erne og 80’erne i en ny variant, der på sin helt egen måde hylder originalen.

- Ford Capri huskes særlig for at have kant, sine sportslige køreegenskaber og flotte design. Da Ford Capri blev lanceret i 1969, blev den hurtig et ikon overalt i Europa, og også herhjemme tog danskerne virkelig bilen til sig. Det er med udgangspunkt i den stolte arv, at vi nu lancerer en ny og elektrisk Ford Capri, og vi tør godt love, at der er meget at glæde sig til, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

Den elektriske SUV coupé viderefører bl.a. elementer fra klassikeren i sit design, hvilket både afspejler sig i bilens sideruder og lygter, mens også bilens alufælge, rat og sæder er inspireret af fortiden. Den nye Ford Capri har udover den elektriske drivlinje fået tilført adskillige fede digitale features, der fører den direkte ind i fremtiden.

Den lange rækkevidde giver dig masser af frihed på dine køreture, og når du endelig skal oplade batteriet, kan du fx lade fra 10-80 procent på blot 26 minutter i den firhjulstrukne variant med udvidet rækkevidde. I bagagerummet er der desuden masser af plads med hele 572 liter, som du nemt kan fylde op med dine indkøb eller kufferter, når du skal på tur.

Læs meget mere om Ford Capri

2024 Ford Elektrisk Capri (3)

Fords nyeste elbil er tilgængelig i to udstyrsvarianter – Select og Premium. Derudover kan du vælge mellem tre batteristørrelser/drivlinjer på hhv. 55, 77 og 79 kWh og med enten baghjulstræk eller firehjulstræk.

Capri fås i følgende varianter:

Capri Select,170 hk RWD, standard rækkevidde op til 389 km, koster fra 319.990 kr. 

Capri Select, 286 hk RWD, udvidet rækkevidde op til 627 km, koster fra 359.900 kr.
Premium (rækkevidde op til 598 km) koster fra 379.970 kr.

Capri Select, 340 hk AWD, udvidet rækkevidde op til 592 km. koster fra 379.990 kr.
Premium (rækkevidde op til 560 km) koster fra 399.990 kr.

Alle varianter, med undtagelse af Capri Select med 170 hk, kan bestilles fra i dag med en forventet dansk levering ultimo 2024/primo 2025. Samtlige priser inkluderer et serviceinterval på to år med ubegrænset kilometer på alle varianter.

Masser af udstyr som standard

Som standard kommer Ford Capri Select bl.a. med 19” alufælge, justerbar 14,6” SYNC Move touchskærm med My Private locker, el-justerbart førersæde med lændemassage, opvarmede forsæder og rat, nøglefri adgang og start, intelligent adaptiv fartpilot og meget mere.

For 20.000 kr. ekstra kan du rykke fra en Select over i en Premium, der er opgraderet med yderligere lækkert standardudstyr. Fx 20” alufælge, B&O Premium audio system, fuldt kunstlæderindtræk på sæderne, håndfri el-bagklap, Matrix LED-forlygter med blændfri funktion og ambientebelysning i bilens kabine.

Ford Capri bliver tilgængelig i lanceringsfarven ’Vivid yellow’, og derudover også i farverne ’Frozen white’, ’Agate black’, ’Magnetic grey’, ’Lucid red’ og ’Blue my mind’.

2024 Ford Elektrisk Capri (17)

Bagagerummet i Capri kan rumme 572 liter. Foto: Ford Europe

Crossover med stort bagagerum

Med et bagagerum på hele 572 liter er der særlig god plads. Det samme gør sig gældende i bilens rummelige kabine, der også har smarte opbevaringsløsninger. Du kan fx opbevare din computer, vandflasker eller andre større ting i den 17 liter stor MegaConsole mellem bilens forsæder.

Den 14,6” SYNC Move justerbare touchskærm kan justeres op og ned efter behov, og skærmen dækker samtidig over et mindre opbevaringsrum, hvor du sikkert kan opbevare din telefon eller pung. Når du forlader og låser din bil, låses det ”hemmelige” rum bag skærmen også, når rummet er lukket.

Ford Capri har en maksimal anhængervæk på 1.000–1.200 kg afhængig af varianten.

Bestil din Ford Capri i dag

Ford åbner for bestilling af Ford Capri i dag, og du kan nu være blandt de første til at bestille bilen. Ford forventer, at de første danske leveringer vil finde sted ultimo 2024/primo 2025.

Læs mere og bestil bilen her

Se flere nyheder i vores Bilmagasin