Ford E Tourneo Courier 2023 Fra Siden

Ford afslører elektrisk E-Tourneo Courier

Ford kommer nu med en fuldelektrisk bil til hele familien: Ford E-Tourneo Courier har plads til fem voksne, masser af oppakning og er fuldelektrisk.

Mette Munk Nielsen
·

Ford har afsløret en ny, elektrisk familiebil: Ford E-Tourneo Courier. Bilen rummer fem voksne og har stadig masser af plads til oppakning. 

Ved Fords store europæiske event "Bring On Tomorrow Live" i København præsenterede de en nyhed, nemlig den rummelige familiebil Ford E-Tourneo Courier. Det er passager-udgaven af varebilen E-Transit Courier, og i den nye udgave er der 44% mere plads end den tidligere Tourneo Courier. 

Her er der god plads til familien, oppakning og så er der masser af digitale features, som gør hverdagen og kørslen nemmere. Og så er den selvfølgelig elektrisk og en del af Fords satsning med at lancere ni elbiler inden udgangen af 2024. 

- Vores fremtid i Ford Europa er spændende med nye modeller som E-Tourneo Courier, der er elektriske, sjove og drevet af en stor lyst til eventyr. Vores nye E-Tourneo Courier er vores seneste eksempel på vores globale ambition og milliard investering i at skalere vores produktion af elektriske biler og ’must have’ biler til vores kunder, siger Jim Farley, Fords præsident og CEO.

Ford E Tourneo Courier 2023 Fra Siden

Ford E-Tourneo Courier er en rummelig familiebil med plads til fem voksne og deres oppakning. Dette er Active-udgaven. Foto: Ford

Elektrisk drivlinje og nem opladning

Ford E-Tourneo Courier har en 100 kW / 135 hk el-motor, der kommer til at gøre den daglige kørsel endnu mere behagelig. Man kan oplade bilen derhjemme med en 11 kW AC-oplader, hvor det tager 5,7 timer at oplade fra 0-100 procent. 

Den kan også oplades med DC-hurtigoplader og kan lade med op til 100 Kw. Her kan du få en ekstra rækkevidde på 87 km på blot 10 minutter. Det tager under 35 minutter at lade fra 10-80%. Yderligere detaljer om batteri og rækkevidde kommer senere. 

 

Ford E Tourneo Courier 2023 Oppakning

Bilen er fuldelektrisk og detaljer om rækkevidde og batteri offentliggøres senere. Foto: Ford

Designet til eventyr og med masser af plads

Ford E-Tourneo Courier er designet ud fra en tanke om at skabe en rummelig og robust bil, der dog ikke virker klodser. Her er man landet på et design med futuriske elementer, som den nye Ford BEV frontgrill og kyst-til-kyst lysbjælken.

Der er plads til fem voksne i bilen, og passagerne på bagsædet vil opleve, der er forbedret skulderplads og kabinehøjde i forhold til den udgåede Tourneo Courier. Der er desuden god opbevaringsplads i kabinen med centerkonsollen, ligesom der er et frunk på 44 liter. 

- Vi designede E-Tourneo Courier med en ’no-nonsense’ attitude. Uanset om bilen skal anvendes til familiens eventyr og fyldes med bagage eller om sæderne skal lægges ned for at rumme diverse indkøb fra et byggemarked, så møder bilen dine behov. Det SUV-inspirerende design er robust udvendigt og rummeligt indeni, mens de moderne detaljer giver bilen et eksklusivt udtryk, der samtidig understreger, at E-Tourneo Courier er en del af Fords elektriske revolution, siger Amko Leenarts, design director, Ford Europe.

Den er desuden udstyret med et digitalt instrumentpanel og 12" touchskærm med Fords SYNC 4-system. 

Ford E Tourneo Courier 2023 Bagsaeder

Der er god plads på bagsæderne i bilen. Foto: Ford

Spændende detaljer på E-Tourneo Courier

Ford E Tourneo Courier 2023 Infotainment

Infotainment

12" touchskærm og Fords SYNC 4-system holder dig opdateret under kørslen. Der er desuden trådløs Apple CarPlay og Android Auto samt automatiske over-the-air-opdateringer (OTA-opdateringer).

 

Ford E Tourneo Courier 2023 Bagagerum

Bagagerum

Det rummelige bagagerum har plads til det hele. Og lægges sæderne ned, kan der også være lange genstande. Der er 44% mere plads end i forgængeren, Tourneo Courier.

Ford E Tourneo Courier 2023 Frunk

Frunk

Med et frunk ved du altid, hvor ladekablerne er henne. Der er plads til 44 liter i E-Tourneo Couriers frunk, så du har det vigtigste lige ved hånden.

Ford E Tourneo Courier 2023 Frontgrill

Frontgrill

Ford E-Tourneo Courier har kyst-til-kyst lysbjælke og Fords nye, karakteristiske BEV-frontgrill. Frontgrillen kommer vi til at se på flere elbiler fra Ford, der er præsenteret eller blive præsenteret i de kommende år.

Klar til landevejene i 2024

Der kommer flere varianter af Ford E-Tourneo Courier, blandt andet den karakteristiske Active, der er den udgave, man ser på de offentliggjorte billeder. Her er der et andet tag i kontrastfarve til resten af bilen, tagrælinger og hjulkasser i robust design - designet til en aktiv livsstil. 

Bilen bliver produceret i Craiova i Rumænien forventeligt fra andet halvår af 2024. Den bliver produceret sammen med Ford Puma, der også kommer i en fuldelektrisk udgave næste år. 

Ford E Tourneo Courier 2023 Interior Udsyn

Designet til eventyr og uden at blive klodset. Ford E-Tourneo Courier er din nye følgesvend på aktive ture og på landevejene fra 2024. Foto: Ford

Interesseret i Ford?

Brugte Ford

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin