Finalister til Car of the Year 2024 er fundet

Både Kia EV9, Volvo EX30 og Renault Scenic er blandt finalisterne til Car of the Year 2024.

Mette Munk Nielsen
·
Coty Finalist 2024 (002)

De syv finalister til Car of the Year (COTY) 2024 i Europa er fundet, og her er der flere biler med, som vi i Bjarne Nielsen er nyvognsforhandler af. Kia EV9, Volvo EX30 og Renault Scenic er alle med i opløbet.

Der er hele tre kandidater til årets Car of the Year (COTY) 2024 i Europa, som du finder i Bjarne Nielsen-bilhusene. Det drejer sig om Kias flagskib EV9, Volvos mindste model EX30 og Renaults kommende familiebil Scenic.

Alle tre gode bud på en elektrisk bil, og som på mange måder dækker hver deres behov. Feltet er skåret ned fra 28 biler til syv modeller, der også tæller BMW 5-serie, BYD Seal, Peugeot E-308/3008 og Toyota C-HR.

KIA EV9 2023 Blå V Front

Kia EV9 er en stor og rummelig bil til den pladskrævende familie. Foto: Kia

Den store elbil: Kia EV9

Kia er indstillet til Car of the Year med deres flagskib EV9. Bilen er fuldelektrisk, og den kan rumme helt op til syv personer og er en af de første elbiler på markedet, der kan det. Det er bilen til dig, der ønsker plads, plads og lidt mere plads og samtidig gerne vil køre elektrisk.

En imponerende bil, der kører op til 563 km på en opladning.

- Hos Kia er vi stolte af at være nomineret til prisen som Car of the Year i Europa for tredje gang i træk med den nye EV9. Kia EV9 følger i fodsporene på den prisvindende EV6, Car of The Year i 2022, hvilket beviser vores ambition om at etablere os som et førende EV-mærke på det europæiske marked, siger Jason Jeong, præsident hos Kia Europe.

Kia EV9 følger i fodsporene på den prisvindende EV6, Car of The Year i 2022, hvilket beviser vores ambition om at etablere os som et førende EV-mærke på det europæiske marked.

- Jason Jeong, præsident hos Kia Europe
313325 Volvo EX30 Exterior

Den største, mindste nyhed fra Volvo, lød det, da EX30 blev lanceret. Nu kan den vinde en international pris. Foto: Volvo

Den mindste: Volvo EX30

Volvo overraskede med en skarp pris på Volvo EX30, som starter fra under 280.000 kr. Og når du samtidig får ret meget udstyr og et lækkert design for pengene, så er Volvo EX30 et godt bud på Car of the Year 2024. 

Modtagelsen har været stor, særlig i Danmark hvor EX30 er blevet forudbestilt af rigtig mange.

- Jeg tror, prisen er tillokkende for mange af vores kunder. Samtidig er en stor gruppe danskere endelig parat til at tage springet over i en elektrisk bil. Sidst men ikke mindst passer størrelsen perfekt til en stor gruppe af vores kunder. Det er blandt andet de tre faktorer, der er med til at gøre Volvo EX30 så populær, fastslår Sarka Heyna Fuchsova, direktør for Volvo Car Denmark.

Størrelsen passer perfekt til en stor gruppe af vores kunder.

- Sarka Heyna Fuchsova, direktør for Volvo Car Denmark
Renualt Scenic Electric 2024 Skraa Forfra 2

Renault Scenic Electric er en tand større end Megane Electric og skal overbevise danske børnefamilier om at køre el. Foto: Renault

Familiebilen: Renault Scenic Electric

Renault præsenterede i efteråret 2023 deres bud på en elektrisk familiebil med Renault Scenic Electric. Bilen deler navn med en tidligere model, men ellers er alt anderledes. Udseendet minder om den mindre Megane Electric, men den er mere rummelig.

Renault Scenic forventes på det danske marked i foråret 2024, og den får en rækkevidde op til 625 km.

- Vi havde håbet og forventet at komme i finalen, men det er jo aldrig til at vide med 100% sikkerhed. Så vi er naturligvis superglade for finalepladsen, og håber og tror, at den nye Renault Scenic E-Tech, der kommer til Danmark i foråret, kan gå hele vejen, siger Søren Hyltoft, Head of Communication & Marketing ved Renault i Danmark. 

Vinderen af titlen som Car of the Year 2024 vil blive offentliggjort mandag den 26. februar på Geneve International Motor Show.

Vi er naturligvis superglade for finalepladsen, og håber og tror, at den nye Renault Scenic E-Tech, der kommer til Danmark i foråret, kan gå hele vejen.

- Søren Hyltoft, Head of Communication & Marketing ved Renault i Danmark

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin