2023 FORD Thenewall Electricfordexplorer 5 LOW (1)

Endelig! Her er Fords nye elbil, Ford Explorer

Ford har præsenteret deres helt nye elbil, som får navnet Ford Explorer. En SUV, der er skabt til eventyr.

Mette Munk Nielsen
·

Endelig er den her! Fords helt nye elbil kommer til at hedde Ford Explorer. Det er en mellemstor SUV, som er skabt til eventyr. Enestående digital oplevelse og modigt design kendetegner den nye bil, som allerede kan reserveres i dag.

Ford har præsenteret deres længe ventede nye elbil, som har fået navnet Ford Explorer. Og selvom den deler navn med en anden Ford-model, så er den på alle måder helt unik. Det er en mellemstor SUV, der størrelsesmæssigt ligger mellem Ford Puma og Ford Kuga. 

Den blev lanceret under overskriften Exploring reinvented, og den indbyder til eventyr. Med et markant SUV-design og mange lækre designdetaljer er der meget at glæde sig til.

- Explorer er banebrydende for Fords nye bølge af nye spændende elbiler. Gennemsyret af vores amerikanske rødder og bygget i Køln til vores europæiske kunder, er den nye Ford Explorer klar til store eventyr og spækket med alt, hvad vores kunder har behov for til deres daglige ture, siger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Ford Europa.

2023Ford Thenewall Electricfordexplorer Norway 05 LOW

Ford Explorer er skabt til eventyr for hele familien. Der er masser af plads i den rummelige SUV. Foto: Ford

To varianter, masser af udstyr og soundbar i instrumentpanel

Ford Explorer bliver lanceret i to udgaver: Select og Premium. Præcis, hvad de to udstyrsniveauer kommer er ikke helt klart, men standarden Select bliver veludstyret. Ford fremhæver blandt andet en 15" justerbar SYNC Move touchskærm med et skjult opbevaringsrum bagved, som kaldes My Private Locker. Her kan opbevares værdigenstande. 

SYNC Move infotainmentsystem er trådløs kompatibel med Android Auto og Apple CarPlay, og skærmen kan justeres op og ned efter behov. Der er desuden mulighed for trådløs opladning af to telefoner som standard. Der er god lyd i den nye Explorer, der er udstyret med en soundbar i instrumentpanelet, ligesom der er ambiente belysning i kabinen.

Der er flere funktioner, som sikrer en behagelig tur. For eksempel kan du blive mødt af en forvarmet kabine, opvarmede forsæder og rat, mens bilens fører kan forkæles med massage i førersædet. Nøglefri adgang er standard på begge varianter, mens håndfri el-bagklap er standard på Premium-versionen og kan tilkøbes som ekstraudstyr i Select-versionen.

2023Ford Thenewall Electricfordexplorer Norway 08 LOW

Ford Explorer har et markant SUV-design, og Ford har gjort udstyrsvalget simpelt. Der er to varianter: Select og Premium. Foto: Ford

Rummeligt bagagerum og 17 liter MegaConsole

Der er plads til fem personer i Ford Explorer, og der er god plads i bagagerummet, som kan rumme 450 liter. Derudover er der tænkt opbevaring ind flere steder.

Udover det skjulte rum bag touchskærmen er der også en 17 liter stor MegaConsole. Den er placeret mellem forsæderne, og her er der for eksempel plads til en bærbar computer, 1,5 liter vandflasker eller noget helt tredje.

Ford Elektrisk Explorer 2023 Studie Forsaeder

Den 15" store touchskærm kan justeres op og ned efter behov. Foto: Ford

2023Ford Thenewall Electricfordexplorer Norway 13 LOW

Mellem forsæderne finder du den 17 liter store MegaConsole med plads til en bærbar computer eller to 1,5 liter vandflasker. Foto: Ford

Ny Assisted Lane Change og udstigningsalarm

Der er en række avancerede førerassistanceteknologier i den nye Ford Explorer. For første gang introducerer Ford deres Assisted Lane Change i Europa, og den er ed til at optimere vognbaneskift.

Der er også en praktisk Udstigningsalarm, som varsler om blandt andet cyklister, inden bilens fordøre åbnes ved udstigning.

 

Ford Elektrisk Explorer 2023 Studie Bagagerum

Bagagerummet er rummeligt med hele 450 liter. Foto: Ford

Priser fra 340.000 kr. og flere detaljer kommer

Ford har ikke offentliggjort detaljer om batteriet, rækkevidde eller opladning, men oplyser dog, at den kan lade fra 10-80% på 25 minutter. Man kan via BlueOval Charge Network få adgang til cirka 500.000 ladepunkter i hele Europa, og man kan nemt finde nærmeste ladestander på touchskærmen.

Priserne er endnu ikke fastlagt, men de kommer til at starte fra omkring 340.000 kr. Er du interesseret i den helt nye Ford Explorer, kan du skrive dig op allerede nu. Ved at reservere bilen nu står du forrest i køen, når bilen kan bestilles efter sommerferien. På det tidspunkt er priser og detaljer om batteriet offentliggjort, og det koster ikke noget at reservere bilen.

Det forventes, at de første biler leveres i januar 2024.

2023Ford Thenewall Electricfordexplorer Norway 01 LOW

Opladning fra 10-80% på 25 minutter. Det er det eneste, vi indtil videre ved om batteri, rækkevidde og opladning. Foto: Ford

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin