Ford Kuga 2020 1600 4C

Danmarks mest solgte plug-in hybrid kører halvdelen af alle kilometer på ren el

Ford Kuga er Danmarks mest solgte plug-in hybrid. Men hvor mange kilometer kører man så reelt på strøm? Nu viser tal hentet direkte fra de europæiske kunder, at de i gennemsnit kører næsten halvdelen af deres kørte kilometer på ren el.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Ford Kuga-Plug-in Hybrid er med god grund blevet kåret til den mest solgte plug-in hybrid i både Danmark og Europa de seneste måneder. Nye tal viser, at kunderne netop benytter sig af fordelen ved en plug-in hybrid, idet næsten halvdelen af kundernes tilbagelagte kilometer er blevet kørt på el alene.

- Vi er stærkt overbeviste om, at vores kunder netop køber hybridbiler for at kunne benytte fordelen ved at køre elektrisk. Dette bekræfter al data fra vores Kuga-kunder, der netop viser, at de vælger at køre mest muligt på strøm fremfor benzin, siger Roelant de Waard, general manager, Passenger Vehicles, Ford of Europa.

Anonymiserede tal indhentet direkte fra Ford Kuga Plug-in Hybrid-bilerne i Europa, viser at kunderne i høj grad fravælger brugen af benzin og i stedet benytter sig af muligheden for at oplade deres biler og køre på ren el. Faktisk har 49 procent af alle kundernes kørte kilometer i år været elektriske. Det er vel at mærke strøm fra en ekstern kilde- altså når bilen tilkobles en ladestander. Dermed er den strøm der automatisk skabes ved hjælp af regenerativ opladning under kørsel ikke medregnet i undersøgelsen.

LÆS OGSÅ:
Ford Mustang Mach-E får titel som Årets elbil af magasin

Tallenene viser desuden at mere end to tredjedele af kundernes kørsel har været ture på mindre end 50 kilometer, og at gennemsnitsturen i en Kuga Plug-in Hybrid er på 52 kilometer. Med en rækkevidde på op til 56 kilometer på ren el (WLTP) imødekommer Ford Kuga Plug-in Hybrid kundernes behov ved at kunne dække størstedelen af deres kørsel, også når kunderne vælger kun at køre elektrisk.


Ifølge data indhentet direkte fra de europæiske Ford Kuga PHEV, kører de 49% af alle kørte kilometer på el. Foto: Ford

Jævnlig opladning af Plug-in Hybrid

At Fords plug-in hybrid-kunder er glade for at køre elektrisk, bekræftes desuden af tal fra samme europæiske undersøgelse, der viser at kunderne hyppigt oplader deres bil– særligt når ladestationerne er lettilgængelige. I gennemsnit er der for hver 100 dages kørsel i en Ford Kuga Plug-in Hybrid foretaget 89 opladninger. Opladningerne sker oftest om natten, og her viser tallene at 35 procent tilslutter deres bil til opladning i 12 timer eller derover. Alt tyder på at adfærden med at oplade vores smartphones og tablets om natten er taget med videre, når kunderne oplader deres plug-in hybrid.

Også i Danmark gør tendensen med hyppig opladning af plug-in hybrid biler sig gældende. Ifølge data fra ladeoperatøren Clever lader plug-in hybrid-kunderne 17-19 gange om måneden. Det svarer omtrent til hver arbejdsdag i måneden. Clever mener på baggrund af tallene, at hvis det er nemt for kunderne at lade, så gør plug-in hybrid-ejerne det også gerne.

Se brugte Ford Kuga til salg

Vigtigt skridt på vejen mod en elektrisk fremtid

Mange kunder finder en tryghed i en bil med konventionelt brændstof, og for nogle kan et direkte spring til en fuldelektrisk bil virke for stort.

- Hos Ford arbejder vi for en elektrisk fremtid, og vi ser det som vores opgave at hjælpe kunderne godt på vej, når deres rejse går fra mere konventionelt brændstof som fx benzin til el. I den forbindelse er bilmodeller som Ford Kuga Plug-in Hybrid, med kombinationen af både benzin og el, et trygt valg. Kunderne får dagligt mulighed for at danne sig deres første erfaringer med opladning og få gjort op med en eventuel ”rækkevidde-angst”. Vores tilbagemeldinger fra kunderne viser os, at plug-in hybrid-modeller ofte er et betryggende skridt på vejen, før det endelig spring til en 100 procent elektrisk bil tages, siger Lene Dahlquist, Nordisk PR- og kommunikationschef i Ford Danmark.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin