UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE

Anmeldelser og test af Ford S-Max

Ford S-Max blev introduceret i 2006 som et alternativ til Ford Galaxy, der allerede da havde været på markedet i adskillige år. Ford S-Max var klart inspireret af både førnævnte Galaxy og den mindre Ford C-Max - men fremstod mere sporty, rund og rummelig.

Modellen blev kåret som Årets Bil i Europa 2007, og var fra starten et stort hit hos det MPV-hungrende europæiske bilpublikum. Ford S-Max var den første model hos den amerikanske producent, som bar det særlige ”Kinetic Design”, der siden blev ført ud i livet på andre modeller.

Den nuværende udgave af Ford S-Max er en opdatering af anden generation, som blev lanceret i 2015. Den deler en række motorer og udstyrsniveauer med modeller som Ford Mondeo, Ford Edge og Ford Galaxy.


Optaget: 2020-01-12 23:00:00 Den anmeldte bil: Ford S-Max Titanium 2020


Den er de fleste børnefamiliers drøm. En stor familiebil med tre særskilte bagsæder, flyborde, mulighed for syv sæder, kæmpe bagagerum osv. Nu er den kommet i et facelift, der gør den endnu sværere at modstå. Ford S-Max er en rigtig familiebil med plads til op til 7 personer. Faktisk er det modellen med de ekstra to sæder som de fleste vælger. Den koster selvfølgelig også mere fra begyndelsen, men gensalgsværdien er også højere. 

Facelift = ny front

Ændringer på den nyeste S-Max er primært sket på fronten, hvor tågelygter og design er blevet endnu mere sporty at se på. Og det klæder den store bil flot, og gør den endnu skarpere. Faceliftet har også bredt sig til kabinen, hvor flyborde bag forsæderne er standard og skærmen er opdateret fra SYNC 2.5 til SYNC 3.


Den nye S-Max er blevet endnu skarpere med dens opdaterede frontparti. Foto: bilguiden 

S-Max er først og fremmest rummelighed

Ford S-Max er en meget rummelig bil og giver netop på den konto nogle store fordele for familien, der drømmer om mere plads i dagligdagen til tre børn - eller måske flere.

- På anden sæderække, der har du tre individuelle sæder, og det giver altså noget plads til tre børnesæder, som du ikke har i særligt mange andre biler, fortæller salgskonsulent hos Bjarne Nielsen Fordstore, Kasper Nielsen. 


Der er masser af muligheder for at indstille bagsæderne både ved at køre dem frem og tilbage eller hældningen på ryggen. Foto: bilguiden

Kører som en drøm

Selvom S-Max er en stor bil, så føles den ikke klumpet at køre i. Tværtimod. Siddekomforten hvor du sidder højt og har et fantastisk udsyn er svær at undvære, når først du har prøvekørt den. Derudover kom den for et år siden med en ny opdateret automatgearkasse med otte trin, som føles rigtig lækker og skifter meget trinløst. 

Det betyder, at man må alle måder føler, at du sidder i en helt ny bil, selvom selve grunddesignet og platformen i S-Max er fra 2015. 


Interiøret i S-Max er moderne og alle de unødvendige knapper er fjernet. Foto: bilguiden

Ekstraudstyr samlet i pakker

Med den nye S-Max er udvalget af ekstraudstyr også blevet luget gevaldigt ud. Eller det vil sige, at nu er det blot kun tilgængeligt i form af to attraktive pakker. En Businesspakke, hvor du får parkeringsassistent og bakkamera eller X-pakken, der foruden businesspakken består af både adaptiv fartpilot, elektrisk bagklap, adaptive LED-forlygter, frontkamera, BLIS (advarsel ved krydsende trafikanter eller biler i den blinde vinkel) og Sony-anlæg. En solid udstyrspakke, der heller ikke levner meget tilbage at ønske.


De adaptive LED-forlygter følger vejen rundt i sving og kurver og giver et fantastisk udsyn i mørke. Foto: bilguiden

Selv uden den ekstra udstyrspakke er S-Max i Titanium-niveauet dog rigtig veludstyret med lækre detaljer til en praktisk hverdag.

Ford S-Max er i det hele taget en helstøbt familiebil med høj byggekvalitet, og det er også det, der får mange til vælge den i sidste ende frem for konkurrenterne.


Der er oceaner af plads i en Ford S-Max. Når alle sæderne er lagt ned er der en stor og fin plan overflade. Foto: bilguiden

 


BILGUIDEN - se alle vores anmeldelser, tips og tricks
Se flere anmeldelser fra vores motorjournalist på Youtube.

I tvivl om Ford S-Max er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

"Bilen kører godt og er let at betjene..."
"MPV-klassens mest helstøbte bil..."
"Køgeegenskaberne er rigtig gode..."
(giver ikke score)

Ford S-MAX fås i to udstyrsniveauer. Du får masser af udstyr i Titanium mens ST-Line er krydret med eksklusiv sportsstyling.Komplet oversigt og sammenlign
ANDRE MODELLER DER KUNNE FRISTE DIG

Alle Ford modellerne

Vælg den rigtige Ford til familien

Køber du en Ford, er der god sandsynlighed for at du aldrig køber andet. Ford tilbyder nemlig biler i alle størrelser og former, og alle med den samme høje komfort og køreglæde.

Er du på udkig efter en familiebil er det oplagt at kigge på Ford Focus, C-MAX eller Mondeo. Du kan sagtens have en barnevogn eller klapvogn bag i en Ford Focus stationcar, mens du blot får endnu mere plads i de to andre. I Ford C-MAX sidder du lidt højere og det giver en lækker indstigningshøjde. Den ekstra højde på kabinen giver endnu mere plads, og et dejligt overblik. Den høje indstigningshøjden gør det også bekvemt at få mindre børn ind og ud af autostolen. Husk at du også kan vælge Ford Grand C-MAX, der har skydedøre i bag og lidt mere plads endnu.

Ford Mondeo er bygget på en lidt større platform/bund end Ford Focus og C-MAX. Det betyder at du får endnu mere plads. Dørene er større, der er mere plads på bagsædet og bagagerummet længere. Ford Mondeo er dermed ideel til børnefamilien med to børn eller flere.

Vil du have endnu mere plads så tag et kig på Ford S-MAX eller Ford Galaxy, der begge tilbydes med op til 7 sæder.

Se alle Ford-modeller