Lige nu: 0 brugte Mitsubishi til salg hos Bjarne Nielsen

Mitsubishi har været repræsenteret på det danske bilmarked siden slutningen af 1970erne, og har levet en ret omskiftelig tilværelse i Danmark i almindelighed og i Europa i særdeleshed. Selve Mitsubishi Motors i Japan trækker historisk tråde tilbage til 1870, hvor transportselskabet Tsukumo Shokai stiftes.

Dette selskab blev siden til koncernen Mitsubishi Heavy Industries, der producerede meget andet og mere end biler. Den første bil blev skabt i 1917, men Mitsubishi Motors blev reelt først skabt i 1970, da det blev separeret fra MHI. Siden blev det reorganiseret i 2003, og i 2016 blev virksomheden en del af Renault Nissan Alliancen.

Mitsubishi gjorde sin entré i Danmark 1978 og fik moderat succes i 1980erne med Mitsubishi Colt og Lancer. Men i begyndelsen af 1990erne blev den veludstyrede store sedan Mitsubishi Galant lanceret til en meget skarp pris, og det resulterede faktisk i, at den blev Danmarks mest solgte bil i 1991. Også mærkets offroadere, Pajero og L200, var populære i de glade gulpladetider i 1990’erne.

Mellemklassemodellen Lancer gjorde det også pænt i Danmark i perioder, mens den lille Colt fik ganske høj status med sine sportslige egenskaber. Syvende generation af Mitsubishi Colt, som blev blev bygget i Europa, blev endda kåret til Årets Bil i Danmark 2005.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Alle brugte biler til salg netop nu