Klar til en kultbil? Vi har lige nu 4 nyere brugte Mini til salg

Den er kompakt, lækker og velkørende. Din næste Mini kan du købe hos os. Mini var oprindeligt en specifik bilmodel og ikke et bilmærke, som vi kender det i dag. Der var tale om en ganske lille bil, der blev kendt som henholdsvis Morris Mini og som Austin Seven, fremstillet af British Motor Corporation i 1959. Den originale todørs Mini fortsatte i produktion indtil år 2000. Udviklingen af en efterfølger begyndte i 1995 og den nye generation af Mini blev lanceret i 2001. Minis produktportefølje er siden udvidet fra den todørs Mini til Mini Hardtop og senere til Mini Clubman (stationcar), Mini Convertible og Mini Countryman (SUV).

Mini var oprindeligt en bilmodel fra British Motor Corporation som i 1966 blev en del af British Motor Holdings. British Motor Holdings fusionerede med Leyland Motors i 1968 og blev til British Leyland. Mini blev til et selvstændigt mærke i 1969.

I 1980'erne blev British Leyland opsplittet og Mini blev i 1988 ligesom Rover Group opkøbt af British Aerospace. I 1994 blev Rover Group så opkøbt af BMW, og det er i dag det tyske premium brand, der står bag Mini. I oktober 1999 ruller den sidste Classic Mini af samlebåndene, og modelkonceptet New Mini afsløres ved Paris Auto Show året efter. 

4 BILER
Viser nu 4 af 4 biler

Se hele vores udvalg i brugte MINI

Alle brugte biler til salg netop nu