Volvo Xc40 2018 Eksterior Suv Thors Hammer Front

Volvo XC40 får højeste sikkerhedsvurdering

Sikkerheden er i top på Volvo XC40. Den har fået højest mulige sikkerhedsvurdering i en ny crashtest fra The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Mette Munk Nielsen
·

Volvo har altid gået op i sikkerhed, og derfor er det svenske mærke naturligvis glade for, at Volvo XC40 har fået den højest mulige sikkerhedsvurdering i crashtesten fra The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

XC40 er den eneste lille SUV, som har modtaget vurderingen ”god” i alle individuelle testkategorier. IIHS har opdateret den såkaldte moderate overlap front-evaluering for at fokusere mere på beskyttelsen af både de forreste og bagerste passagerer i bilen. Det betyder, at man nu skal levere minimal skadesrisiko for både forsædepassagerer og bagsædepassagerer.

Kort sagt, så viste testen, at der er minimal risiko for skader for alle passagerer, hvis uheldet er ude.

”Hos Volvo Cars har vi altid designet og bygget vores biler efter vores egne strenge sikkerhedsstandarder baseret på vores viden fra at studere ulykker fra den virkelige verden,” siger Thomas Broberg, konstitueret chef for Volvo Cars Safety Center.

Interesseret i Volvo XC40? 388.391 kr.

Vil du også have maksimal sikkerhed, når du kører? Så er Volvo XC40 et godt bud.

Der tages forbehold for prisændringer.
Prisen starter fra
Volvo Xc40 2018 Eksterior Suv Offroad Firhjulstraek Roed

Sikkerheden er i top på Volvo XC40 på både for- og bagsæder. Foto: Volvo

Følger efter Volvo XC90

Da Volvo introducerede første generation af Volvo XC90 i 2002, fik den en ”god” vurdering uden at skulle gennemgå markante strukturelle ændringer, og det samme har XC40 nu også opnået.

”At få vores arbejde valideret af eksperter fra IIHS med deres nyeste test understreger, hvilken ære vi lægger i at arbejde med sikkerhed i alle de køretøjer, vi producerer,” siger Thomas Broberg, konstitueret chef for Volvo Cars Safety Center.

Volvo har i 2022 fået flere succesfulde IIHS-tests. I april blev det annonceret, at Volvo har opnået de højeste IIHS-vurderinger af alle testede modeller, inklusiv PHEV- og BEV-biler. Det svenske mærke er det mest IIHS-prisbelønnede bilbrand, og det kan nu også bryste sig af en topplacering i Top Safety Pick+ i 2022.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin