Volvo udvider produktionen af EX30

Volvo EX30 er så populær, at Volvo har valgt at udvide produktionen af bilen. Fremover skal den også produceres i Gent i Belgien.

Mette Munk Nielsen
·
Volvo EX30 2023 Forende

Volvo oplever så stor efterspørgsel efter den nye Volvo EX30, at de har valgt at udvide produktionen af bilen. Fra år 2025 skal den også produceres i Gent i Belgien. 

Allerede inden de første Volvo EX30 er kommet på landevejene, er bilen så populær, at Volvo nu udvider produktionen af den. Det betyder, at den fra 2025 kommer til at blive produceret på fabrikken i Gent i Belgien. 

Lige nu produceres bilen i Zhangjiakou i Kina, og de første modeller forventes at blive leveret senere på året. Volvo har en ambition om at bygge biler, hvor de sælges, og blandt andet derfor vælger Volvo en europæisk produktion. Der er stor efterspørgsel i Europa efter bilen, ligesom der også skal produceres til global eksport. Samme setup har Volvo i forvejen for både XC60 og XC40, der produceres i både Europa og Kina. 

- At starte produktionen af EX30 op i Gent er et logisk skridt, da vi satser på at imødekomme den stærke efterspørgsel efter vores spændende lille elektriske SUV over hele kloden, siger Jim Rowan, Volvo Cars' administrerende direktør.

- Vores ambition er at sælge EX30 over hele verden til en attraktiv pris, hvilket letter overgangen til at køre en elektrisk Volvo for flere mennesker samtidig med, at det bidrager til virksomhedens marginer, siger Jim Rowan,.

Interesseret i Volvo EX30? 274.000 kr.

Volvo EX30 kan allerede bestilles nu. Du kan læse mere om bilen her.

Der tages forbehold for prisændringer.
Priser fra
313316 Volvo EX30 Exterior

Lille bil, stor efterspørgsel. Volvo har med EX30 lavet en bil, der virkelig har fået bilkøberne til at stå i kø. Foto: Volvo

EX30 spiller en stor rolle for Volvo

Volvo har stor forventninger til den lille EX30, der kommer til at bidrage væsentligt til Volvos vækst- og rentabilitetsmål, som Volvo skriver i en pressemeddelelse. Derfor er det også vigtigt for Volvo at kunne producere bilen i den mængde, der efterspørges og så tæt på kunden som muligt. 

EX30 bliver den tredje fuldelektriske Volvo, der produceres i Europa. I Gent produceres nemlig også både XC40 og C40. Det styrker dermed også Volvos produktionskapacitet for elbiler i regionen og understreger vigtigheden af Gent-fabrikken for Volvos elektrificeringsstrategi, hvor man ønsker udelukkende at sælge fuldelektriske biler fra år 2030.

Vores ambition er at sælge EX30 over hele verden til en attraktiv pris.

- Jim Rowan, Volvo Cars' administrerende direktør

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin