Volvo Battery Assembly Ghent

Volvo siger farvel til forbrændingsmotoren

Volvo siger farvel til forbrændingsmotoren senest i 2030 og vil herefter kun producere elektriske biler.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Volvo Cars har som målsætning at blive en førende spiller på det hurtigt voksende marked for elbiler i premiumsegmentet og sigter mod at blive et rent elbilselskab inden udgangen af 2030.

Dermed vil vil virksomheden i 2030 kun sælge fuldelektriske biler og udfase samtlige biler med forbrændingsmotor i sin globale portefølje. Dette inkluderer også hybrider.

Virksomhedens overgang til at blive en fuldelektrisk bilproducent er en del af en ambitiøs klimaplan, der via konkrete handlinger stiler efter en konsekvent reduktion af CO2-fodaftrykket pr. bil igennem hele dens livscyklus. Beslutningen bygger på en forventning om, at både lovgivningen og en hurtig udvidelse af den tilgængelige opladningsinfrastruktur vil sætte skub i forbrugernes accept af rene elbiler.

Volvo Cars’ skridt hen mod fuld elektrificering går hånd i hånd med et øget fokus på onlinesalg og et mere komplet, attraktivt og gennemsigtigt tilbud til forbrugeren via konceptet Care by Volvo. Alle fuldelektriske modeller vil desuden alene kunne købes online. 2030-ambitionen afspejler en acceleration af Volvo Cars' elektrificeringsstrategi, drevet af en stærk efterspørgsel efter virksomhedens elbiler og en klippefast tro på, at markedet for biler med forbrændingsmotor er vigende.

- For at blive ved med at være succesrige har vi brug for en lønsom vækst. I stedet for at investere i noget vi ved er en dårlig forretning, vælger vi at investere i fremtiden – og den er elektrisk og online, udtaler Håkan Samuelsson, CEO for Volvo Cars.

- Vi er fuldt ud fokuseret på at blive førende inden for det hurtigt voksende, elektriske premiumsegment.

Læs også:
Volvo lancerer ny elektrisk C40 


Volvo har netop præsenteret deres næste kommende rene elbil C40. Foto: Volvo Cars

Volvo Cars vil lancere en række nye elbiler

Volvo Cars lancerede sin første fuldelektriske bil, XC40 Recharge, på udvalgte markeder i 2020. Og for nyligt afslørede mærket sin anden fuldelektriske bil C40.

I de kommende år vil Volvo Cars yderligere lancere en række elektriske modeller. Allerede inden 2025 sigter virksomheden mod, at 50 procent af dens globale salg skal bestå af fuldelektriske biler, hvor resten er hybrider. Inden 2030 skal alle biler i porteføljen være fuldelektriske.

- Der er ingen langsigtet fremtid for biler med forbrændingsmotor. Vi er fast besluttet på at blive en ren elbilproducent, og overgangen skal ske inden 2030. Det vil give os en mulighed for at imødekomme vores kunders forventninger og være en del af løsningen, når det gælder bekæmpelse af klimaforandringer, udtaler teknologichef Henrik Green.