2048 Technical Cutaway Volvo Cars New Recharge Plug In Hybrid Powertrain

Volvo opgraderer plug-in hybrider og nedsætter prisen

Volvo opgraderer batteriet i deres plug-in hybrid drivlinjer og forøger rækkevidden. På grund af de danske afgifter falder priserne samtidig markant på flere modeller.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Volvo Cars introducerer nu en ny, forbedret Recharge plug-in hybrid-drivlinje på sine 90- og 60-seriemodeller. Den nye drivlinje forøger den elektriske rækkevidde betragteligt og giver samtidig lavere CO2-udledning, større ydeevne og bedre køreegenskaber.

Volvo Cars’ nye generation af plug-in hybrider øger den elektriske rækkevidde til op til 77-90 kilometer på en enkelt opladning alt efter model, hvilket betyder, at endnu flere Volvo-ejere, der har adgang til opladning hjemme eller på jobbet, kan få dækket det daglige kørselsbehov på ren el.

Samtidig betyder lavere CO2-emission, at priserne falder markant på flere af modellerne. Den nye XC60 får en frapris på 584.000 kr. for en T6 AWD og en beskatning fra 527.000 kr. Den nye XC90 i T8 varianten får en frapris på 875.800 kr. og en beskatningspris fra 783.000 kr. (2022 priser).

Større batteri og flere hestekræfter

Til de vigtigste forbedringer hører et nyt langdistance-batteri med et tredje cellelag, som øger den nominelle energi fra 11,6kWh til 18,8kWh, og en kraftigere bagerste elmotor, der nu leverer 145 hk. Den ekstra elektriske effekt resulterer i en samlet ydelse på 350 hk for Recharge T6 og 455 hk for Recharge T8-modellerne.

Volvo Cars vurderer, at den nye drivlinje har potentiale til at reducere CO2-udledningen med op til 50 procent i følge WLTP-normen.

- Vi skriver 2021, og folk skal ikke længere være afhængige af fossile brændstoffer, når de pendler, udtaler Henrik Green, teknologichef hos Volvo Cars.

- Vores nye plug-in hybrider leverer den elektriske rækkevidde, der er nødvendig i langt de fleste menneskers hverdag.

Volvo XC60 2022

Volvo XC60 er en af de modeller der nyder særligt godt af det større batteri og mindre CO2-udslip. det betyder nemlig, at prisen falder med over 270.000 kroner. Foto: Volvo

’One Pedal Drive’ introduceres på flere modeller

Den nye og forbedrede elmotor øger effekten på baghjulene med 65 procent, med bedre ydeevne og køreegenskaber under alle forhold til følge. Sammen med det forstærkede batteri giver den opgraderede elmotor også mulighed for et mere kompetent firehjulstræk, som kan være ekstra nyttigt ved lave hastigheder, ved bugsering eller ved kørsel på glatte veje, hvor der kræves ekstra trækkraft og stabilitet.

Af andre væsentlige forbedringer kan nævnes, at udvalgte modeller får tilføjet en ”one pedal drive”-funktion, som kan hjælpe med at give føreren en særlig flydende og intuitiv køreoplevelse. Denne funktion, der allerede ses på de fuldelektriske Volvo-modeller, giver føreren mulighed for at kontrollere både acceleration og deceleration kun ved brug speederen. Funktionen vil i første omgang blive introduceret i Volvo XC60, S90 og V90 Recharge plug-in hybriderne.

2049 Technical Cutaway Volvo Cars New Recharge Plug In Hybrid Powertrain

Batteriet i Recharge-modellerne har fået tilført et tredje cellelag der dermed hæver kapaciteten med godt en tredjedel. Foto: Volvo Cars

Volvo: Fremtiden er elektrisk

Volvo Cars har som målsætning at blive en førende spiller på det hurtigt voksende marked for elbiler i premiumsegmentet og sigter mod at blive et rent elbilselskab inden udgangen af 2030. På dette tidspunkt vil virksomheden kun sælge fuldelektriske biler og udfase samtlige biler med forbrændingsmotor i sin globale portefølje.

Kundeundersøgelser viser, at Volvo Cars’ plug-in hybrider allerede nu bliver kørt i ren elektrisk tilstand i omkring halvdelen af tiden. Den nye opgradering af drivlinen vil øge denne procentdel og yderligere cementere deres position som 'deltids-elbiler'.

- Plug-in hybrider er vigtige, da de ofte er et springbræt for mange bilister, før de køber en fuldelektrisk bil, udtaler Henrik Green.

- Vi mener, at denne opgradering vil demonstrere det potentiale, der findes i plug-in hybriderne, når den elektriske rækkevidde øges, og dermed føre os tættere på vores ambition om at blive en fuldelektrisk producent i 2030.

Den nye drivline introduceres på alle Volvo Recharge plug-in hybridmodeller baseret på den skalerbare SPA platform, som omfatter modellerne Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 og XC90.

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Se flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin