Volvo Apple Carplay

Volvo forbedrer Apple CarPlay oplevelse

Volvo har med en OTA-opdatering forbedret Apple CarPlay oplevelsen i sine infotainmentsystemer.

Mette Munk Nielsen
·

Bruger du Apple CarPlay i din Volvo, bliver oplevelsen nu endnu bedre. Volvo har med en trådløs OTA-opdatering blandt andet gjort navigation, opkald og afspilning af musik endnu nemmere. 

Volvo har lanceret en trådløs OTA-opdatering (over-the-air-opdatering), som forbedrer oplevelsen af Apple CarPlay i infotainmentsystemet. Der er flere elementer i opdateringen, men det er værd at fremhæve, at med opdateringen bliver det muligt at tilgå Apple Maps og andre navigations-apps på skærmen bag rattet. Det gør det nemmere at holde øjnene på vejen, når du følger med i navigationen, i stedet for at skulle dreje hovedet.

Opdateringen gør det også nemmere at besvare, afvise og slutte opkald ved at bruge knapperne i rattet og på skærmen i midten. Det bliver også nemmere at afspille, pause og skifte mellem sange, når du hører musik. 

- Når man sætter sig i sin Volvo, ønsker vi, at man skal få en bedre oplevelse, end man havde dagen før. Vores trådløse OTA-opdateringer er en milepæl i bestræbelserne på at opnå denne ambition. De seneste CarPlay-opdateringer er et godt eksempel på, hvordan vi fortsætter med at tilføje funktioner sammen med vores tech-partnere, der forbedrer oplevelsen for Volvo-ejere over tid, siger Alwin Bakkenes, Head of Software Engineering hos Volvo.

Volvo Apple Carplay

Med opdateringen bliver det blandt andet muligt at se navigation på skærmen bag rattet. Foto: Volvo

Forbedret oplevelse for fører

Med opdateringen kommer også en række ændringer, der forbedrer oplevelsen for bilens fører. Som noget nyt får man mulighed for at skifte mellem førerstøttefunktioner med knapperne på rattet, og man kan vælge, om sidespejlene skal slås ind eller fortsat være foldet ud, når bilen låses. Derudover omfatter ændringerne blandt andet mindre optimeringer af motorkalibrering og forskellige fejlrettelser.

Den nye Apple CarPlay-opdatering er tilgængelig for alle Volvo-ejere globalt, der har Google integreret i deres bil.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin