Renault Captur Phev Forfra

VIDEOTEST: Renault Captur nu som plgu-in hybrid

Tidligere på året kom den helt nye Captur, og nu er den så også kommet som plug-in hybrid med en helt ny køreoplevelse.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

 

Renault kom med deres nye Captur i foråret. Nu er den her så som plug-in hybrid til en skarp pris som uden tvivl vil øge interessen for den i forvejen populære bil.

Renaults nye hybridteknologi har fået navnet E-TECH og er deres helt egenudviklede hybridmotor på samlet 160hk som både fås til Captur og også den nye Megane Sport Tourer.

LÆS OGSÅ
Se mere om Captur og dens priser her.

Batteriet i Captur er på 9,8 kWh og giver en rækkevidde ved bykørsel på 65 km og 50 km ved blandet kørsel. Renault lover, at bilen altid vil starte op på ren el. Dette skyldes en særlig motorsammensætning med hele tre motorer. To elmotorer og en benzinmotor, hvor den ene elmotor er en såkaldt starter-generator. Ifølge Renault har de brugt og udnyttet den viden og teknologi som man gennem en årrække har udviklet hos deres Formel 1-hold.


Udvendigt er der ikke ændret noget fra den almindelige Captur andet end et ekstra tankdæksel til strømstikket. Foto: bilguiden 

Nyt gearsystem

Renault har også udviklet et helt nyt automatisk gearsystem til deres E-TECH-motor som er koblingsfrit. Det gør kørslen endnu mere flydende og samtidig har du tre køreprogrammer at vælge imellem. Pure, Sport og My Sense, hvor du i Pure køre ren el så vidt muligt. I sport beder du om mere trækkraft og her er benzinmotoren automatisk slået til. I My Sense lader du selv bilen veksle mellem el- og benzinmotor som den i øvrigt gør meget lydløst og diskret.

Ikke for campister

Selvom Captur Plug-in Hybrid har 160 hk, så er trækkraften med trailer mindre end den almindelig benzinudgave. Du kan dog have en trailer på 750 kg som er nok til de fleste, mens campisterne må kigge andre veje.


Designet i Captur er moderne og med mange lækre detaljer. I Plug-in Hybrid-udgaven er der også en stor lækker digital instrumentering. Foto: bilguiden

Masser komfort, sikkerhed og udstyr

Capturs kabine indbyder til afslapning og kørekomfort. Som plug-in hybrid fås den kun i højeste udstyrsniveau Intens og er derfor rigtig godt udstyret med sikkerhedsudstyr som aktiv nødbremse med fodgængerregistrering, vejbaneassistent og skiltegenkendelse. Komforten følger med med flere små designdetaljer og mulighed for at gøre Captur sin helt egen.


Pladsen på bagsædet i Captur er rummelig og der kan sagtens sidde to velvoksne personer. Foto: bilguiden

Plads til den mellemstore familie

Captur er ikke nogen kæmpe familiebil, men der fint med plads til den mellemstore familie med to børn. Har du behov for mere plads bør du i stedet kigge mod den nye Megane med nøjagtig samme motor men med et større bagagerum.

Alt i alt er Captur – også som plug-in hybrid - et dejligt bekendtskab som man hurtigt vænner sig til på landevejen. Samtidig er prisen lige så nu ekstra skarp, og plug-in hybrid-versionen er endda billigere end tilsvarende benzinudgave med automatgear.


Bagagerummet kan gøres større ved at køre bagsæderne frem. Der er også ekstra aflægningsplads under bundpladen. Foto: bilguiden