UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Renault

Med et samlet salg på mere end 15 millioner eksemplarer siden introduktionen i 1990 er Clio den bedst sælgende model nogensinde for Renault. Nu er billederne af den kommende Clio blevet offentliggjort - og det ser bestemt lovende ud.

 

Da Renault lancerede Clio for næsten 30 år siden, sendte de samtidig en model på markedet, der skulle gå hen og blive den bedst sælgende af samtlige Renault-modeller. Intet mindre end 15 millioner eksemplarer er sendt på markedet.

Den nuværende udgave, der er fjerde generation, blev introduceret tilbage i 2012, er den klart mest populære bil i sit segment. Ny Clio 4

Det gælder i Frankrig såvel som i resten af Europa - og Renault Clio har helt overordnet set været en gigantisk succes for den store fransk bilkoncern. De seneste seks år er salget af Clio steget kontinuerligt.

Får et særdeles sporty look

Selv om femte generation af Renault Clio først bliver officielt vist frem i forbindelse med Geneve Motorshow primo marts, så har Renault selv valgt at offentliggøre en række pressefotos af den kommende bilmodel.

I den forbindelse er der også fabrikeret en pressemeddelelse, som fortæller en række detaljer omkring topsælgeren i b-segmentet. Ny Clio 3

Den nye bil vil således være født med LED-lygter, et særdeles sporty look samt en 9,3 tommer stor trykfølsom skærm i cockpittet.

Den bedste Clio hidtil

Femte generation Clio bliver bygget på en helt ny platform, og fremstår designmæssigt endnu mere sporty end forgængeren.

- Bilen er ekstrem vigtig for os, da den er topsælger i sit segment og den næstbedst sælgende model i hele Europa inden for samtlige kategorier. Renault Clio er et ikon, og funktionelt bliver modellen toppen af poppen, fortæller Laurens van den Acker, der er senior vice president i designafdelingen. Ny Clio 2

- Eksteriørdesignet af Clio IV er den dag i dag stadig elsket af vores kunder, og derfor valgte vi at beholde det særlige Clio-DNA, Men både ude og inde har Clio V gennemgået en sand revolution, med en betydelig forbedring. Det er den bedste Clio hidtil.

Storsællert i Danmark

De foreløbige meldinger går på, at den nye Renault Clio introduceres på det danske marked i det tidlige efterår.

Du kan læse pressemeddelelsen fra Renault Group her, ligesom du også dér kan finde en række yderligere detaljer omkring bilmodellen. Ny Clio 1

At Clio også i Danmark er en succes, kan ses ud fra, at der lige nu kører 42.728 eksemplarer rundt på vejene - det svarer til en andel på 1,43 procent af samtlige biler.

Salget af Renault Clio nåede sidste år op på 4666 eksemplarer - og de seneste syv år er der ifølge DBI-IT samlet set solgt 33.500 styk.

Blandt de mest succesfulde biler

Dermed er den succesfulde franske bil nummer seks på listen over de biler, der siden 2012 er solgt i fleste eksemplarer.

Du kan se listen her:

1. VOLKSWAGEN UP!: 61.456 styk
2. PEUGEOT 208: 50.514 styk
3. TOYOTA AYGO: 38.639 styk
4. VOLKSWAGEN GOLF: 35.704 styk
5. TOYOTA YARIS: 33.365 styk
6. RENAULT CLIO: 33.346 styk
7. VOLKSWAGEN POLO: 32.451 styk
8. NISSAN QASHQAI: 31.428 styk
9. FORD FIESTA: 31.326 styk
10. CITROEN C1: 28.274 styk

Ny Clio 3