294043 V60 Recharge T8 Silver Dawn

Nyhed: Opdater din Volvo i indkørslen

Alle nye Volvo modeller kommer nu med mulighed for de såkaldte OTA-softwareopdateringer. Bilen bliver således opdateret automatisk over mobilnettet, mens den holder parkeret.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Alle nye Volvo modeller med modelår 2023, på nær enkelte XC40-udgaver, fås nu med over-the-air (OTA) softwareopdateringskapacitet. En teknologi der opfylder Volvo Cars' ambition om løbende at forbedre kundernes biler efter de forlader fabrikken.

OTA-kapaciteten bliver nu tilgængelig i de nyeste XC90-, S60- og V60-modeller og følger dermed teknologien i Volvo Cars' fuldelektriske biler. Det betyder, at hele selskabets portefølje nu kan modtage opdateringer af bilens komplette styresystem via skyen.

Volvo-ejerne får en opgradering af deres infotainmentsystem til den nyeste version af Android™ Automotive OS, Android 11. De får desuden adgang til nye apps i Google Play, herunder navigation, opladning og parkering, mens videostreaming vil blive tilføjet senere på året.

Derudover indeholder den seneste OTA-opdatering funktionsforbedringer, lige fra bedre energistyring til bedre klima-timere og funktionalitetsopdateringer af mobil- og bilapps. Optimeringen af energistyringen hjælper batteriet både på kolde og varme dage, hvilket øger rækkevidden.

Den seneste OTA-opdatering er virksomhedens ottende, komplette bilopdatering og vil nå ud til mere end 190.000 Volvo-biler over hele kloden.

- Ved at gøre alle Volvo-modeller i stand til at modtage over-the-air-opdateringer gør vi vigtige fremskridt i retning af vores ambition om hver dag at forbedre vores kunders biler, udtaler Henrik Green, Teknologichef hos Volvo Cars.

- Dette er derfor en vigtig milepæl: Vi opdaterer nu alle modeller, så et stadig stigende antal kunder kan nyde godt af fordelene ved løbende opdateringer.

Siden begyndelsen af sidste år har Volvo Cars regelmæssigt tilbudt OTA-opdateringer, og virksomheden forventer, at mængden af biler, der er omfattet af sådanne opdateringer, vil vokse med hver ny opdatering.

Volvo ruller infotainmentsystem ud til alle nye modeller

Virksomheden afslører også, at den vil tilbyde sit infotainmentsystem med Google-apps og -tjenester såsom Google Assistant og Google Maps og i alle nye modeller og dermed fortsætte udrulningen af en af de bedste infotainmentplatforme på markedet med uovertruffen konnektivitet og adgang til velkendte apps og tjenester.

Volvo Cars' infotainmentsystem er udviklet i samarbejde med Google og giver Volvo-kunder et brugervenligt, opkoblet interface.

Tilgængeligheden af ovennævnte funktioner og tjenester kan variere fra marked til marked.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin