Ford Kuga 2020 1600 0D

Ford Kuga fortsætter sejrsgang

Ford Kuga har taget Danmark med storm og bliver således solgt i hobetal hos forhandlerne.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Ford Kuga Plug-in Hybrid har nu i tre måneder været den bedst sælgende personbil overhovedet i Danmark. Samtidig forventer Ford, at Kuga Plug-in Hybrid slår salgsrekorden som den bedst sælgende Ford på et kalenderår i dette årtusinde.

Kuga Plug-in Hybrid er af flere motorjournalister udråbt som det klart bedste bilkøb i Danmark lige nu takket være dens kombination af flot design, komfortable køreegenskaber, velfungerende hybridsystem, brede vifte af førerassistanceteknologier og ikke mindst den skarpe pris.

Salgstallene viser, at de danske bilejere er enige. Kuga Plug-in Hybrid er nemlig sommerens klart bedst sælgende bilmodel i Danmark tre måneder i træk fra juni 2020 til og med august 2020. Med det er Ford det mest solgte personbilsmærke i herhjemme overhovedet i både juli og august.

LÆS MERE
Læs mere om Ford Kuga og se priserne her.

Over 4000 indregistrerede Kugaer

Allerede i juni kom Kuga Plug-in Hybrid øverst på salgsskamlen over personbiler med 745 solgte enheder. I juli tog udviklingen fart og Kuga indtog endnu en førsteplads i statistikken på personbiler. Her endte Kuga Plug-in Hybrid med hele 1.688 solgte enheder og en markedsandel på 8,9 procent. I august ender tallet på 1.533 solgte enheder, svarende til en markedsandel på 8,71 procent.

Kuga Plug-in Hybrids stærke sommer placerer den på en tredjeplads over bedst sælgende personbiler i Danmark for året med 4.122 solgte enheder i alt per 1. september 2020.
Og salget stopper ikke her. Ford har samme forventninger til Kuga Plug-in Hybrid resten af året. Ford Danmark har fået tildelt ekstra produktion på Fords fabrikker for at følge med den danske efterspørgsel. 

Næsten hver anden plug-in-hybrid er en Kuga

Kuga Plug-in Hybrids høje salgstal betyder, at andelen af Plug-in Hybrider i Danmark er steget betragteligt. I alt blev der registreret 2.464 plug-in-hybrider i august, og plug-in-salget udgjorde dermed 14 procent af det samlede personbilssalg, svarende til en stigning på 655,8 procent sammenlignet med august sidste år. Heraf har mere end hver anden solgte plug-in-hybrid i august 2020 været en Kuga Plug-in Hybrid, og den er dermed også den klart bedst sælgende plug-in-hybrid i år til dato. 

Kurs mod historisk salgsrekord

Kuga høje salgstal har kurs mod at slå Fords egen danske rekord for antal solgte personbiler af en enkelt model på et kalenderår. Det kræver, at antallet af solgte Kuga Plug-in Hybrid når op over de 5.965 biler, som den daværende Ford Mondeo opnåede i 2001. Ford Danmark har en klar forventning om, at Kuga Plug-in Hybrid slår rekorden.

- Med Kuga Plug-in Hybrid har vi ramt markedet på det rigtige tidspunkt. Kuga Plug-in Hybrids popularitet viser med al tydelighed, at danskerne er klar til plug-in-hybrider, som vi ser som den ideelle overgang til elbiler. Vi håber naturligvis også på, at politikerne vil give fortsat incitament til at vælge bil med tanke på miljøet, så kunderne kan føle sig trygge i deres valg mod en bedre fremtid, udtaler Frank Skjærbæk Pedersen, Ford Danmarks administrerende direktør.

 

Se Bilguidens test af den nye Ford Kuga her.